Zalm met sojasaus

1 mei 2017Dagmar

Met dit makkelijk recept maak je heerlijke zalm met sojasaus. En een berg knoflook! Yum! Bij de wok heb ik een paar favoriete gerechtjes en zalm van de tepanyaki (Japanse grill) is er 1 van.  Verder eet ik er graag een berg sushi, want ook daar ben ik dol op. Terug naar deze zalm met sojasaus. Toen ik braaf bij de tepanyaki  stond te wachten tot mijn stukje zalm klaar was heb ik goed gekeken hoe deze werd gebakken. Zo zag ik een flinke hoeveelheid sojasaus en wel een eetlepel gehakte knoflook op mijn stukje zalm terecht komen. Thuis heb ik deze zalm met sojasaus ook gemaakt en ik moet zeggen dat hij heel goed is gelukt. En tja, die hoeveelheid knoflook, die maakt het echt superlekker!

Dit heb je nodig voor de zalm met sojasaus
(voorgerecht of als onderdeel van een hoofdgerecht voor 2 personen)

2 zalmfilets (125 gram per stuk)
8 dikke tenen knoflook (uit de pers)
4 eetlepels Japanse sojasaus (ik gebruikte die van Kikkoman, eventueel kun je de variant met minder zout gebruiken)
2 eetlepels ketjap medja
1 bosui (in grove stukken gesneden)
1 eetlepel roomboter
peper uit de molen
2 eetlepels olijfolie

Zo maak je de zalm met sojasaus
1. Dep de zalm droog met keukenpapier. Kruid met peper uit de molen. Zout laat je liever achterwege want de sojasaus en ketjap bevatten al relatief veel zout. Verhit de olijfolie. Bak de zalm bijna gaar. Doe de roomboter erbij en als deze half is gesmolten doe je de knoflook, bosui en Japanse sojasaus erbij. Roer voorzichtig door de pan zonder de zalm kapot te maken. Verlaag het vuur eeen beetje zodat de knoflook niet bruin wordt (dan zal hij bitter smaken). Bak ongeveer 3-5 minuten en giet dan de ketjap medja over de zalm. Serveer meteen.

Serveertips: lekker met basmatirijst en gestoomde broccoli. Ik heb deze zalm ook weleens als voorgerecht vooraf aan een sushi bowl geserveerd. Ook erg leuk en lekker!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
         

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht