Tomaten carpaccio met burrata

9 oktober 2021Dagmar
Blog post

Als ik had geweten hoe lekker deze tomaten carpaccio met burrata was, dan had ik hem beslist al veel eerder gemaakt! Afgelopen zomer proefde ik deze combinatie voor het eerst en ik was meteen verkocht. Hij verdient dan ook met recht een plekje op mijn foodblog vertruffelijk. Deze lekkere tomaten carpaccio is verder op smaak gebracht met basilicumdressing, rucola, olijfolie en balsamico en elke keer dat ik hem eet, waan ik me weer even in Italië. De combi is top, ik ben benieuwd of jij net zo’n fan wordt als ik.

Romige burrata, zoete tomaten, licht pittige rucola, kruidige basilicum(dressing) en verder extra vergine olijfolie en balsamico van mooie kwaliteit. Meer heeft deze lekkere tomaten carpaccio niet nodig!
Dit is een heerlijke salade om als voorgerecht te serveren tijdens een Italiaans etentje. Of zet hem bijvoorbeeld op tafel met verschillende andere Italiaanse gerechten zoals deze runder carpaccio met truffelmayonaise en bruschetta’s. Dat wordt ongetwijfeld genieten!

Ingrediënten voor tomaten carpaccio met burrata
(voorgerecht voor 2 personen)
1 bol buffel burrata
ongeveer 5-6 medium zoete rijpe tomaten (geen waterbommetjes)
wat verse blaadjes basilicum
een handje rucola
peper en zout
extra vergine olijfolie
balsamico

voor de basilicumdressing
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels kookroom light
1 theelepel olijfolie met basilicum
1 theelepel extra vergine olijfolie
ongeveer 5 blaadjes verse basilicum
een snufje zout naar smaak

Tomaten carpaccio met burrata recept
1. 
Maak vlak van tevoren de basilicumdressing door alle ingrediënten hiervoor te pureren met een staafmixer en naar smaak te kruiden met een snufje zout.

2. Snijd de tomaten met een scherp mes in dunne plakjes. Verdeel de plakjes tomaat over twee borden. Kruid met peper en zout. Halveer de burrata en verdeel over de borden met wat rucola en gescheurde stukjes basilicum. Lepel wat basilicumdressing, een beetje olijfolie en wat balsamico over de borden. Kruid de burrata met wat versgemalen zwarte peper. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht