Sticky pulled chicken

7 juli 2018Dagmar
Blog post

Ben jij ook zo’n fan van pulled pork, beef en chicken? Maak deze heerlijke sticky pulled chicken in een zoet pittige kleverige saus dan eens! Goddelijk lekker om een burger mee te bouwen met bijvoorbeeld toppings als zoet-zure atjar, frisse komkommer en sla. 

Sticky pulled chicken
Als basis voor deze sticky pulled chicken heb ik de kippenpoten gebruikt die overbleven nadat ik zelf kippenbouillon had gemaakt. Natuurlijk zou je ook ander gaar kippenvlees kunnen gebruiken maar ik vind dit vlees net wat malser en meer smaak hebben dan bijvoorbeeld kipfilet. Ik denk dat je kippendijen ook prima kunt gebruiken om dezelfde reden. 

Sticky pulled chicken
Mmm! Deze sticky pulled chicken breng je o.a. op smaak met ketjap medja, appelstroop, chilisaus en sambal bakdjak. Het resultaat zijn deze malse sappige stukjes zoet-pittige kip. Erg lekker om een burger mee te bouwen. 

Ingrediënten voor Sticky pulled chicken
(onderdeel van een hoofdgerecht voor 2 personen)
2 gegaarde biologische of scharrel kippenpoten
2 rode puntpaprika’s
1/2 ui
1 teentje knoflook
3 eetlepels (Limburgse) appelstroop
1 theelepel sambal badjak
1 eetlepel milde chilisaus
1 eetlepel ketjap medja
boter en olijfolie
peper en zout

Sticky pulled chicken recept
Verwijder vel en de botjes uit de kippenpoten. Verwijder oneetbare stukjes en stukjes vet/kraakbeen. Trek het vlees met behulp van twee vorken uit elkaar. Smelt een klontje boter met een beetje olijfolie en bak hierin de kip op medium vuur zodat de kip mals blijft. Snijd de paprika in reepjes, snipper de ui en pers de knoflook. Bak ongeveer 5 minuten mee. Breng op smaak met de rest van de ingrediënten en kruid naar smaak met peper en zout.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht