Steak tartaar met truffel

2 juni 2017Dagmar
Blog post

Steak tartaar met truffel, njammmm! Fijngesneden kogelbiefstuk op smaak gebracht met sjalot, augurk, kappertjes, peper, zout, een likje mayonaise en heerlijke truffelolie. Er bovenop m’n favoriete truffelmayonaise van Jean Baton. Heerlijk als voorgerecht of met frietjes en een frisse salade erbij een superlekker hoofdgerecht. Maak het dan compleet met een koud biertje. Genieten met een grote hoofdletter!

Steak tartaar met truffel
Je maakt deze steak tartaar met truffel door ongeveer 60 gram fijngesneden kogelbiefstuk van goede kwaliteit op smaak te brengen met 1 eetlepel zeer fijngesneden sjalot, 1 eetlepel kleine blokjes augurk, 1/2 theelepel fijngesneden kappertjes, 2 theelepels truffelolie van goede kwalitei, fijngemalen zwarte peper & zout, en een likje Zaanse mayonaise. Zet een bordje klaar met een serveerring en schep daar de steak tartaar in. Druk voorzichtig aan en verwijder de serveerring. Spuit of lepel wat truffelmayonaise op de steak tartaar en serveer meteen. 

Tips:
– Koop een lekker biefstukje bij je slager. Dit is een simpel rauw gerechtje. Het allerlekkerste is dan een goed stukje vlees van de slager
– Werk snel zodat de biefstuk nog koel en fris is als je hem serveert
– Zet het bordje waarop je de steak tartaar serveert een paar uurtjes van tevoren in de koelkast.
– Kun je aan een (verse) truffel komen dan is het natuurlijk heerlijk deze te verwerken in dit gerechtje. Snijd bijvoorbeeld fijn en voeg toe aan dit recept. En/of schaaf wat verse truffel over de steak tartaar. Ik krijg al pretlichtjes in mijn ogen als ik eraan denk, jij ook?

Wil je graag een meer klassieke Belgische steak tartaar maken, kijk dan eens naar dit recept. Gek op vis? Dan is deze heerlijke haring tartaar misschien wat voor je?

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
         

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht