Soesjes recept

5 december 2017Dagmar
Blog post

Met dit soesjes recept kun je alle kanten op: worden het heerlijke zoete slagroomsoesjes met chocolade die smelten op je tong? Of wil je aan de slag met een croqembouche: een toren van soesjes gevuld met romige custard die bij elkaar wordt gehouden door krokante zoete karamel? Houd je meer van hartig? Dan kun je ook je hart ophalen want natuurlijk kun je deze soesjes ook vullen met bijvoorbeeld gerookte zalm en geitenkaasmousse. Mmm, klinkt lekker toch? In welke soesjes je ook zin hebt met dit basisrecept voor zelfgemaakte soesjes kun je alle kanten op.

Soesjes recept
Tip: vul de soesjes met deze chocolademousse van bonbonbloc en doop ze daarna in wat gesmolten chocolade. Zo lekker! Mocht je deze soesjes maken en glazuren met chocolade dan is dit een bijzonder serveer idee: doop een kwast in de chocolade en trek een streep over het bord en leg de soesjes erop. Heb je meteen een excuus om je bord af te likken  icon-smile-o 

Dit heb je nodig voor ongeveer 20 kleine soesjes
100 ml water
40 gram boter
50 gram bloem
2 eieren
een mespunt zout
vulling naar keuze, bijvoorbeeld slagroom

Soesjes basisrecept 
1. Verwarm de oven voor op 225 graden (electrische oven). Breng het water aan de kook met de boter en een mespunt zout. Strooi er op laag vuur de bloem erbij en blijf roeren totdat er een samenhangende bal ontstaat die makkelijk van de bodem van de pan loskomt.

2. Neem de pan van het vuur en roer er 1 voor 1 de eieren door totdat deze helemaal zijn opgenomen. Roer ongeveer 2 minuten tot er een dikke glanzende massa ontstaat.

3. Vorm met 2 theelepels 20 kleine soesjes en schep ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soesjes gaar in ongeveer 15 minuten. Open de ovendeur niet tussentijds, dan zakken de soesjes in. Schakel de oven uit en laat ze nog een half uurtje in de oven staan.

4. Laat ze verder afkoelen en knip ze open om ze te vullen naar wens.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, styling en foto’s: Dagmar
Recept: Blue Band

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht