Simpele spaghetti bolognese

2 januari 2015Dagmar
Blog post

Klaar binnen 15 minuten: een lekker basisrecept voor simpele spaghetti bolognese waarmee je naar eigen wens en smaak lekker kunt experimenteren.Wat zijn je lievelingsingrediënten? Misschien kun je ze erin of erbij combineren. Als je de dubbele hoeveelheid saus maakt dan kun je er de volgende dag nog een ander leuk gerecht mee maken. Dat is nog eens handig en tijdbesparend! Ik geef je een aantal variatietips.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-159.jpg
Spaghetti Bolognese: een heerlijke klassieker die bij ons regelmatig op tafel staat en niet voor niets! Serveer er eventueel een rucola salade met truffel dressing en geroosterde pijnboompitjes bij! Wijntip: een pinot noir of Spatburgunder.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gram spaghetti (bijvoorbeeld vezelrijke spaghetti)
1 pakje Heinz tomaten frito (350 gram)
1 eetlepel chili pasta of sambal (optioneel)
300 gram biologisch rundergehakt
1 rode en 1 groene paprika in stukjes
Verse Parmezaanse kaas aan een stuk, voor erbij te serveren
een klontje boter of olijfolie
wat versgemalen peper en zout, naar wens

Simpele spaghetti bolognese recept
1. Kook water in de waterkoker en schenk dit in een grote pan, herhaal tot de pan bijna helemaal gevuld is met water. Doe er een eetlepel zout bij. Kook de spaghetti in deze pan volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

2. Bak ondertussen het gehakt met de rode peperpasta rul. Bak de paprika een paar minuutje mee. Schenk de tomaten frito erbij en meng alles goed. Kruid naar wens met peper en zout.

3. Serveer de spaghetti met de saus en het stuk Parmezaanse kaas. Dat is alles, laat het smaken!

Variatietips:
– Vervang het gehakt door gamba’s

– Roer een gescheurd bolletje mozzarella onder de tomatensaus

– Maak er een extra pittige saus van door meer chili pasta onder de saus te roeren

– Vervang het gehakt door vegetarische spekjes en roer er wat gehalveerde olijven zonder pit onder

– Vervang het gehakt door spekreepjes, liefst van een stuk

– Roer wat (kook)room door de tomatensaus voor een romige tomatensaus

– Strooi vlak voor het serveren wat gescheurde blaadjes basilicum over de pasta

LOGO 1=2 met tekst 2

Dit recept voor simpele spaghetti  bolognese vormt een prima basis om meerdere gerechten mee te koken. Maak een dubbele hoeveelheid saus uit het recept en maak er de volgende dag bijvoorbeeld mee:

– Gevulde geblancheerde paprika’s mee die je even laat gratineren met wat mozzarella of Parmezaan.

– Of doe er bonen bij en vul er wraps met reepjes ijsbergsla mee. Lekker met knoflooksaus.

– Of natuurlijk lasagna bolognese. Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lasagna bolognese misschien ook wat voor jou. In deze receptenindex staan nog meer lekkere recepten overzichtelijk bij elkaar.

– Wil je graag aan de slag met het zelf maken van de bolognese saus? Ook daar heb ik een recept van voor je!

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

lasagna limburger-2
 Lasagna bolognese

untitled-166

Bereiding, foto 1 en 2, styling: Dagmar
Foto 3: Rein Bollen

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht