Schilderen met wijn

12 december 2020Dagmar
Blog post

Nou ja, niet met wijn, met verf natuurlijk! Onlangs mocht ik deelnemen aan een online schilderworkshop waarbij ik een stilleven van Gallo Family vineyards wijnen schilderde onder deskundige begeleiding. Graag vertel ik je meer over deze leuke workshop en natuurlijk deze lekkere wijnen!

Favoriete chardonnay (en merlot)
Sinds de Fine Food Tour in december 2019 met Gallo Family Vineyards in Amsterdam ben ik liefhebber van hun chardonnay. De merlot was altijd al een van mijn favorieten. De chardonnay kende ik nog niet en proefde ik in combinatie met blauwschimmelkaas. Sindsdien staat er zeer regelmatig een fles Gallo Family Vineyards chardonnay koud in la cucina vertruffelijk. Ook de prijs-kwaliteit verhouding van de wijnen die je in veel supermarkten kunt krijgen voor nog geen € 6,- per fles vind ik top. Ik vond het dan ook hartstikke leuk toen me werd gevraagd of ik het leuk zou vinden om deel te nemen aan deze workshop!

Meer over Gallo Family Vineyards
Graag vertel ik je eerst wat meer over Gallo Family Vineyards. Het verhaal van E&J Gallo Winery begon in 1933 aan het einde van de ‘drooglegging’ toen Ernest en Julio Gallo – twee broers van Italiaanse afkomst in hun vroege twintiger jaren – een wijnmakerij in Californië oprichtten met niet meer dan een liefde voor wijn en veel vastberadendheid.

Vanaf de eerste dag was het doel duidelijk: het creëren van heerlijke wijnen waar iedereen op elk moment van de dag van kon genieten. Vier generaties later, met meer dan 80 jaar toewijding, ervaring en kennis volgt de Gallo familie nog steeds dezelfde filosofie. Voor meer informatie bezoek je de website van Gallo Family Vineyards.

Wijn en schilderen?
Wat is dan nu de link tussen wijn en schilderen vraag je je misschien af? Bij kunst draait het om beleving. In menig schilderij werd en wordt wijn afgebeeld in stillevens. Dus een hartstikke leuk idee om hiermee aan de slag te gaan. Ik neem je mee in deze ervaring en laat je uiteraard mijn kunstwerk (ahem) zien. Benieuwd? Lees en kijk dan mee!

Ik zit er klaar voor! De workshop vond corona proof plaats via Zoom en naast de Merlot en Chardonnay van Gallo Family Vineyards kreeg ik speciaal hiervoor een pakket met schildersbenodigdheden toegestuurd. Ik had nog nooit een schilderworkshop gevolgd, dus ik was erg benieuwd!
We mochten een stilleven schilderen naar een opgezet stilleven van Caroline van Grachtenatelier maar je kon ook kiezen voor een eigen idee. Dat laatste deed ik. Niet omdat ik zo creatief ben of veel ervaring heb maar omdat ik dol ben op bloemen en kleur leek het me leuk om deze te combineren met de merlot van Gallo Family Vineyards. Van beide word ik erg blij, en bij schilderen gaat het om beleving toch? 🙂 Mijn idee was om een fles merlot met daarin en erbij verschillende felgekleurde gerbera’s te schilderen. Hier zie je mijn stilleven ongeveer halverwege de workshop. Caroline van Grachtenatelier gaf veel handige tips en ik vond het erg leuk en leerzaam.
Tadaah! het voltooide stilleven met de merlot van Gallo Family Vineyards op het doek. Uiteraard genoot ik tijdens het schilderen van mijn favoriete chardonnay.
Close up. Ik had niet gedacht dat me dit zou lukken. Ik heb zelfs de merknaam, druivensoort en de twee rode haantjes op het wijnetiket herkenbaar en leesbaar kunnen schilderen.
Met de handige tips van Caroline heb ik ook leuk diepte kunnen krijgen in de bloemen, erg leuk. Ik vond het een erg leuke workshop. Graag wil ik dan ook Gallo Family Vineyards, Kroon op het Werk en Grachtenatelier bedanken voor deze (opnieuw) superleuke ervaring!

Er is een Gallo wijn voor elk moment. Wanneer het tijd is voor wijn, zeg hallo tegen Gallo.

Meer informatie?
Kijk op de website van Gallo Family Vineyards en/of Grachtenatelier.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Foto’s en tekst: Dagmar
NB: dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Gallo Family Vineyards en Kroon op het werk. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht