Salted caramel cocktail

9 november 2016Dagmar

Dit is het cocktail recept dat ik speciaal voor een cocktailchallenge bij het Amsterdamse INK hotel heb bedacht: een cocktail gebaseerd op de Tony chocolonely chocoladereep caramel zeezout…Oftwel: een salted caramel cocktail! Deze cocktail op basis van butterscotch likeur, gecondenseerde melk, vodka en karamelsiroop is superlekker al zeg ik het zelf. Mijn geheime ingrediënt was een randje chocoladesaus met fleur de sel om tegenwicht te bieden aan deze zoete cocktail. En maken is supersimpel, kijk maar: 

Voor 1 salted caramel cocktail heb je nodig:
6 ijsblokjes
2 delen vodka (37.5 %)
3 delen (boter)babbelaar (of butterscotch) likeur
2 delen gecondenseerde melk
1.5 deel karamelsiroop

Voor de garnering heb je nodig:
– Chocoladesaus
– Fleur de sel
– 1 Lonka karamel fudge stukje

Verder heb je een barmaatje en shaker nodig. Als glas gebruikte ik een martini glas.

Zo maak je de salted caramel cocktail
1.
Schenk wat chocoladesaus op een bordje. Strooi er wat fleur de sel naast. Haal de rand van het glas door de chocoladesaus zodat er een dun randje ontstaat. Haal daarna het randje door de fleur de sel zodat een mooi egaal zout randje ontstaat (niet te dik, niet te dun). Snijd een stukje uit de fudge en schuif dit over de glasrand.

2. Doe het ijs en de overige ingrediënten voor de salted caramel cocktail in de schaker. Schud tot er condens op de buitenkant van de shaker ontstaat. (Houd de schaker goed vast!).Schenk de cocktail in het glas. Klaar is je salted caramel cocktail.

untitled-152-2
Deze salted caramel cocktail is gebaseerd op 1 van m’n favoriete repen chocolade: Tony chocolonely caramel zeezout. En net zoals deze chocolade is deze cocktail ook nomnomnom!

Wil je zelf een heerlijke mandarijnenlikeur maken? Dan is dit recept een leuke aanrader! Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166

Bereiding, styling en foto’s: Dagmar

2 Reacties

 • Maris

  21 november 2016 at 11:30 am

  Wat leuk dat je mee hebt gedaan aan de challenge! Ik baalde zelf heel erg dat ik er niet bij kon zijn. Jouw cocktail klinkt echt op, heerlijk herfstig!

  1. Dagmar

   22 november 2016 at 9:59 pm

   Jammer! Was zeker leuk en gezellig geweest om elkaar te ontmoeten!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht