Poké bowl met surimi

6 juli 2019Dagmar
Blog post

Toen ik laatst een poké bowl met surimi bestelde vond ik die zo lekker (op de liter mayonaise na die erop zat) dat ik besloot een eigen versie te maken. En lekker dat hij was! In deze poké bowl met surimi zit verder zeewiersalade, mais, mango, komkommer, wortel en rijst. Ik maakte een wat lichter sausje door sriracha mayonaise te mengen met halvanaise en wat limoensap en deze er apart bij te serveren. Heel lekker dit! Het is vooral wat snijwerk, maar ik beloof dat je geduld zal worden beloond! Dit is een ideaal gerecht als het warm is en je er niet aan moet denken om het fornuis ook maar aan te raken. Ik maakte deze lekkere poké bowl met rijst die ik in porties heb ingevroren. Handig om achter de hand te hebben!

In deze lekkere poké bowl zit allerlei groente en zelfs wat fruit. De surimi smaakt heerlijk in deze zelfgemaakte poké bowl maar een paar plakjes kraakverse zalm of tonijn zal ook vast heerlijk zijn! Een lekker en licht hoofdgerecht, ideaal voor op warme zomerse dagen!

Ik garneerde deze poké bowl met surimi met sesamzaadjes, poké sushi & salad sprinkle (die zaten in een foodybox die ik mocht ontvangen ) en eetbare bloemen. De sprinkle die ik hier op de rijst heb gestrooid geven een lekkere crunch en extra umami boost aan dit gerecht. Heb je zin om deze lekkere poké bowl te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor Poké bowl met surimi
(hoofdgerecht voor 1 persoon)

100 gram gekookte rijst naar keuze
100 gram surimi
50 gram mangoblokjes
50 gram zeewiersalade
50 gram mais uit blik
een stukje komkommer van ongeveer 3 cm
1 wortel

Voor het sausje: 1 opgehoopte theelepel sriracha mayonaise gemengd met 1 opgehoopte theelepel halvanaise. Op smaak gebracht met wat limoensap*.

om te garneren eventueel: sesamzaadjes, poké sushi & salad sprinkle, eetbare bloemen

* het is eventueel ook lekker om wat limoenrasp van een schoongeboende limoen over de poké bowl te strooien voor een extra lekkere frisse touch.

Poké bowl met surimi recept
1. Snijd de komkommer in stukjes. Schil de wortel en schil er vervolgens met een dunschiller slierten van. Snijd de surimi in stukjes. Maak het sausje door de ingrediënten hiervoor te mengen.

2. Verdeel alle ingrediënten behalve het sausje over een mooie kom. Garneer eventueel en serveer het sausje er apart bij. Of doe het sausje in de punt van een boterhamzakje, knip een puntje af en maak hiermee mooie strepen over je poké bowl.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
NB: de Saitaku poké sushi & salad sprinkle zat in een speciale foodybox die ik in ontvangst mocht nemen. Ik besloot ze te gebruiken in dit recept. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht