Plukbrood met kaas

27 november 2019Dagmar
Blog post

Kaas. Dat vind ik zo lekker! Als kind lustte ik het niet, maar geloof me, die schade heb ik als volwassene goed ingehaald. In een foodybox zat een zakje geraspte cheddar (mijn kaas favoriet) van Grozette en een fles biologische extra vierge olijfolie van Filippo Berio. Ik houd erg van olijfolie en gebruik het dagelijks. En tsja, het idee voor dit lekkere plukbrood met kaas ontstond toen bijna vanzelf! Ik maakte een lekkere kruiden marinade met de olijfolie, een dikke teen knoflook, wat fijngesneden halfgedroogde tomaat en Italiaanse kruiden. Die ging samen met de geraspte mix van rode en witte cheddar tussen de stukjes opengesneden brood. Nog een paar minuten de oven in (die geur alleen al) en dit lekker plukbrood met kaas is al klaar.

Looking good! Je plukt als het ware stukjes brood, vandaar de naam van dit plukbrood met kaas. Check die kaas…yum!
Zin om dit lekkere plukbrood met kaas te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor plukbrood met kaas
1 Turks brood
1 zakje geraspte cheddar (bijvoorbeeld de Cheese sensation mix van rode en witte cheddar van Grozette)

voor de kruiden marinade
7 halfgedroogde stukjes tomaat (zeer fijngesneden)
1 dikke teen knoflook (geperst)
1 theelepel Italiaanse kruiden
4 eetlepels lekkere olijfolie (bijvoorbeeld die van Filippo Berio)

Plukbrood met kaas recept
Snijd het brood kruiselings in, maar net niet door. Maak de kruiden marinade door alle ingrediënten te mengen. Verdeel tussen de stukjes opengesneden brood en stop de geraspte kaas er ook tussen. Bestrijk het brood met eventuele overgebleven marinade (dat doe je makkelijk met een bakkwastje bijvoorbeeld). Strooi wat achtergehouden kaas over het brood. Schuif het brood in een voorverwarmde oven van 200 graden (electrische oven). Bak het Turks brood in ongeveer 8 minuten goudbruin of totdat de kaas is gesmolten. Strooi eventueel nog wat verse fijngesneden kruiden over het brood. En dan…aanvalluh!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
NB: de Grozette kaas en Filippo Berio olijfolie zaten in een speciale foodybox die ik in ontvangst mocht nemen. Ik besloot deze te gebruiken in dit recept. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht