Pizza pulled chicken

Onlangs vond ik een restje pulled chicken in de diepvries en ik besloot mijn man daarom te verrassen met deze pizza pulled chicken. Nou, hij was heel blij met het eindresultaat! In plaats van tomatensaus ging zijn favoriete bbq saus op een zelfgemaakte pizzabodem en als kaas gebruikte ik cheddar. Vervolgens verdwenen er nog rode paprika, rode ui en spicy jalapeno als toppings op deze pizza. Maar wat deze nu al lekkere pizza helemaal afmaakt is de in maple syrup geglazuurde bacon waarmee je de gebakken pizza aftopt.






Ingrediënten voor pizza pulled chicken
Voor de pizza
De helft van dit pizzadeeg recept
(voor een middelgrote pizza)
Pizza topppings
150 gram van deze slowcooker pulled chicken
1 kleine rode ui
+/- 2 eetlepels van je favoriete bbq saus
2 plakken cheddar
4 plakken bacon
maple syrup
1 groene jalapeno
1/4 rode paprika
olijfolie
Verder heb je bakpapier nodig
Pizza pulled chicken recept
1. Bereid het pizzadeeg volgens dit recept. Houd de helft van dit recept aan voor 1 middelgrote pizza en houd rekening met een rijstijd van ongeveer 2 uur.
2. Verwarm de oven voor op 220 graden (electrische oven). Zet alvast een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Snijd de ui in halve ringen, de paprika in kleine blokjes en snijd de jalapeno (met of zonder zaadjes) zeer fijn. Snijd de cheddar door vieren, evenals de bacon.
3. Bestuif het werkblad met bloem. Duw het pizzadeeg uit tot een middelgrote pizza met je handen. Leg de pizza voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat.
4. Bestrijk de pizza met de bbq saus en beleg achtereenvolgens met:
– cheddar
– pulled chicken
– paprika en rode ui
– jalapeno
5. Bak de pizza ongeveer een kwartier op de onderste tray in de oven. Ondertussen bak je de bacon goudbruin in wat olijfolie. Schenk er wat maple syrup bij zoveel dat er een mooi glanzend laagje op de bacon zit. Top je pizza hiermee af zodra hij uit de oven komt. Pas op, kan heet zijn.
Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar