Perfect roerei

3 augustus 2016Dagmar

In een aflevering van Miljuschka’s foodtrucks zag ik hoe een perfect gegaard romig roerei werd bereid en ik vond dit een perfect gerecht om uit te proberen! Toen ik zag hoe de chef van Eggslut (ja, dat lees je goed) liet zien hoe je stap voor stap perfect roerei maakt besloot ik de proef op de som te nemen. In deze blogpost en op basis van zijn aanwijzingen heb ik dit voor je getest en uitgewerkt. Dit is het resultaat.

Perfect roerei
Dit is het resultaat: zacht romig roerei. Heerlijk op warme krokante toast. Ga voor 1 persoon uit van onderstaande hoeveelheden. Heerlijk om mee te ontbijten, lunchen. tussendoor. Nou ja eigenlijk is dit perfect roerei altijd wel lekker!

Stap 1 voor perfect roerei
Verwarm het vuur op medium. Begin met een koude pan. Doe hierin flink wat klontjes ongezouten roomboter en 3 biologische eieren. Roer door elkaar. Zet de pan dan op het vuur en blijf voortdurend heel rustig roeren. Ik gebruikte een siliconen spatel een een koekenpan met anti aanbaklaag. Gebruik het liefst een pan met een wat dikkere bodem zodat de hitte gelijkmatig wordt verdeeld.

Stap 2
Zet het vuur een klein beetje hoger en blijf roeren. Op gegeven moment zul je ei wat dikker zien worden en je zult zien dat het ei langzaam begint te stollen. Als je vlokjes gestold ei begint te zien is dit het moment om te gaan kruiden met peper, zout en verse fijngesneden bieslook.

Stap 3
Haal de pan van het vuur en blijf roeren totdat je eieren de consistentie hebben zoals op de foto. Serveer met warm krokante toast en nog wat extra fijngesneden bieslook. Yum!

Hier kun je de desbetreffende aflevering van Miljuscka’s foodtrucks bekijken.

Wil je ook graag weten hoe je een perfect spiegelei bakt? Of hoe je een ei pocheert? Je vindt deze en nog meer handige tips en trucs in de rubriekzo doe jij dat!‘.  Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht