Mini charlotte met frambozen

8 december 2015Dagmar

Deze mini charlottes met frambozen zien er beeldig uit maar zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken. Ze zijn gevuld met een eenvoudige maar heerlijke frisse frambozen-slagroom vulling. De vulling wordt omlijst met wat lange vingers. De op maat bijgesneden lange vingers zet je rechtop in een serveerring. Voor het vullen gebruikte ik een spuitzak met een groot vulmondje. De enige uitdaging die je daarna te gaan heb is je beheersen terwijl deze beauty’s op staan te stijven in de koelkast. Verwijder de serveerring, bind er een mooi lintje om en serveer deze mini charlottes met frambozen dan met een stralende glimlach aan je gasten. Of verstop je en eet ze allemaal zelf op.

untitled-590
Met de juiste ingrediënten heb je niet veel nodig om een mooi en lekker gerechtje op tafel te toveren. Met de biologische frambozen jam van Pur Natur maak je een heerlijke frisse vulling. Deze mini charlottes zijn een mooie afsluiting van een etentje maar zijn ook zalig bij een kopje koffie of thee. Of voor bij lunch. Of ontbijt. Of wanneer dan ook.

Dit heb je nodig voor 4 mini charlottes met frambozen
ongeveer 250 gram lange vingers (boudoir koekjes)
250 ml slagroom
2 blaadjes gelatine
6 eetlepels pur natur frambozen jam
wat lint naar keuze ter decoratie.

Verder heb je 4 serveerringen nodig. Ik gebruikte serveerringen met een diameter van 8 cm. Voor het vullen gebruikte ik een spuitzak met een groot vulmondje.

En zo maak je de mini charlottes met frambozen
1. Week de gelatine 5 minuten in koud water.Knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze met 5 eetlepels water in een pannetje. Verwarm de gelatine 5 minuten onder voortdurend roeren totdat deze is opgelost (niet koken). Laat 5 minuten afkoelen.

2. Klop de slagroom stijf en roer de frambozen jam eronder. Schenk de gelatine er in straaltje en onder voortdurend roeren onder. Zet weg in de koelkast terwijl je de lange vingers op maat snijdt.

3. Snijd de lange vingers op maat voor de vormpjes. Dit gaat het beste met een gekarteld mes, bijvoorbeeld een steakmes. Ik sneed de lange vingers er op de i van boudoir af. Schik de lange vingers met de gesuikerde kant naar buiten rondom in de serveerringen. De serveerringen had ik in een ovenschaal staan om ze zo makkelijk weg te zetten in de koelkast om op te stijven.

4. Vul een spuitzak met het frambozen slagroommengsel en vul de serveerringen. Zet de charlottes minimaal anderhalf uur in de koelkast om verder op te stijven. Verwijder dan de ringen en strik er een mooi lint om. De charlottes kun je het beste met bijvoorbeeld een vlaaischep uit de ovenschaal tillen.
untitled-434
Deze mini charlottes met frambozen zijn natuurlijk ook heel leuk om te serveren bij een high tea. Variatietip: vervang de jam uit het recept eventueel door een andere smaak. Bijvoorbeeld aardbeien of kersen. 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze chocoladetaart met een dikke laag chocoladeglazuurmisschien ook wat voor jou. Of wat dacht je van deze aardbeien slagroomtaart? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

NB: de pur natur frambozen jam werd aan me opgestuurd en ik bedacht er dit lekkere recept mee.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht