Meloen met parmaham

7 juli 2015Dagmar

Meloen met parmaham: een ideale zomer snack of makkelijk voorgerechtje voor 2 personen: schep met een meloenschepje bolletjes uit een goed gekoelde halve meloen. Leg een bolletje in het midden van een in de lengte gehalveerd schijf parmaham, en vouw de ham eromheen. Leg de bolletjes op een schaaltje en garneer met basilicum. De combinatie van zoete meloen met zoute parma ham is top! Je kan ook de lichtgroene meloen gebruiken. Je hebt ongeveer 100 gram parma ham nodig. Restjes die overblijven zijn voor de kok.

untitled-373
Simpeler kan bijna niet: met slechts twee ingredienten maak je dit smakelijk en mooi gerechtje. Garneren doe je eventueel nog met wat verse basilicum.

untitled-376
Parmaham & meloen: een Italiaanse klassieker. Bijna iedereen vindt dit lekker. Door meloenbolletjes te wikkelen in parmaham presenteer je deze klassieker op een bijzondere manier. Leuk voor een speciale gelegenheid of etentje. 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze koude pasta salade met spekjes misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van deze Amerikaanse BBQ burgers? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht