Mandarijnen likeur

8 juli 2016Dagmar

De afgelopen weken heb ik lopen experimenteren met zelf likeur maken. Na wat zoeken naar de juiste  verhoudingen is deze mandarijnen likeur 1 van de eerste probeerseltjes waar ik tevreden over ben. En..het smaakt naar meer! Dus zo nu en dan zul je dan ook een recept voor een likeur zien opduiken op Vertruffelijk.nl! Maar terug naar deze mandarijnen likeur. De basis is eenvoudig. Je hebt mandarijnen (schillen en sap), vodka, water en suiker nodig. Eerst laat je de vodka met de schillen een tijdje weken. Daarna schenk je er suiker water met mandarijnsap bij. Dit laat je weer even staan, elke dag schud je de likeur in wording eventjes en voila! Klaar is je zelfgemaakte mandarijnen likeur! IJskoud het allerlekkertst. Puur, met wat ijs, of met een beetje roomijs. Gebruik hem in een taart, trifle of geef hem weg als cadeautje. Je kunt er allerlei leuke dingen mee doen!

Mandarijnen likeur
Deze heerlijke mandarijnen likeur is eenvoudig zelf te maken: je hebt er wat geduld, aandacht en liefde voor nodig. IJskoud het allerlekkerst!

Dit heb je nodig voor ongeveer 1 liter mandarijnen likeur
500 ml vodka
6 biologische mandarijnen
170 gram kristalsuiker
260 ml water

Verder heb je een weckpot (van 1.5 of 2 liter bijvoorbeeld) en een dunschiller nodig.

Zo maak je zelf mandarijnen likeur
1. Was de mandarijnen en droog ze met een theedoek. Schil de mandarijnen zo dun mogelijk. Pers de 6 mandarijnen uit en bewaar het sap in de diepvries voor gebruik t.z.t. bij stap 3.

2. Schenk de vodka in de weckpot en doe de mandarijnen schillen erbij. Sluit de pot goed af en zetten minstens 2 weken op een koele donkere plek. Schud elke dag even. Na deze 2 weken ga je verder met stap 3.

3. Breng het water met het mandarijnensap en suiker aan de kook. Als de suiker opgelost is, laat je het mandarijn-suikerwater afkoelen. Daarna schenk je hem bij de vodka met mandarijnschillen en laat je hem nog 1 tot 2 weken goed afgesloten op een donkere koele plek staan.

4. Zeef de mandarijnen boven een maatbeter.  Schenk de gezeefde likeur in een schone fles en bewaar tot gebruik in de koelkast.


Mandarijnen likeur
Met dit recept kun je zelf mandarijnen likeur maken. Deze mandarijnen likeur is ook heel leuk om cadeau te doen. 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze Bossche bollen misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van deze aardbeien slagroomtaart? Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, styling en foto’s: Dagmar

5 Reacties

 • Daphne

  9 juli 2016 at 8:40 am

  Een heel goed idee! Op persreis in Polen, waar heel veel thuis likeur en meer drankjes gemaakt wordt spraken wij ook over dit soort recepten. In het gebrekkig Engels ging het over spiritus dat leek ons niet zo’n goed idee. Toen ging het over pure alcohol uit Italië dat lijkt ons veiliger. Good old vodka is natuurlijk ook perfect. Dat heb ik nog wel in huis en ik ga het ook proberen!

  Groetjes,

  Daphne

  1. Dagmar

   10 juli 2016 at 2:42 pm

   Dat klinkt als een leuke persreis! En van die spiritus begrijp ik helemaal dat je dat niet zo zag zitten haha! Ben benieuwd naar jouw toekomstige likeurtjes, leuk!

 • Anne-Marie

  9 juli 2016 at 10:06 am

  Lekker! Het is superleuk om je eigen likeur te maken hè! Ik heb o.a. kaneel en frambozenlikeur gemaakt.

  1. Dagmar

   10 juli 2016 at 2:44 pm

   Kaneel en framobozenlikeur, dat klinkt geweldig! Leuk om zo van alles uit te proberen:)

 • Nesrin

  10 juli 2016 at 4:12 pm

  Oeh la la, klinkt heel goed. Ik ben bang dat ik hier van blijf drinken 😉

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht