Makreelsalade recept

8 april 2017Dagmar

Met dit makreelsalade recept maak je binnen een handomdraai een heerlijke smeuïge makreelsalade. De basis is heerlijke gerookte makreel die je verder op smaak brengt met yogonaise, wat mierikswortel, zwarte peper en wat plakjes augurk. Een superlekkere lunch of snack, maar ook op toastjes of als hapje onweerstaanbaar lekker!

Makreelsalade recept
Makreelsalade recept
Met dit makreelsalade recept maak je bijvoorbeeld deze lekkere broodjes belegd met een dikke laag smeuïge gerookte makreelsalade. Nou ja. Het woord recept is misschien een beetje overdreven, want deze salade met makreel heb je zo gemaakt.

Dit heb je nodig om zelf makreelsalade te maken
(lunchgerecht of snack voor 2 personen)
70 gram gerookte makreelfilet
2 eetlepels yogonaise
een mespunt mierikswortel
zwarte peper
een paar plakjes augurk
2 broodjes naar keuze
zwarte peper uit de molen
evt. wat fijngesneden verse bieslook

Zo maak je de makreelsalade
Scheur de makreel in stukjes en schep deze met een lepel door de yogonaise. Breng op smaak met wat mierikswortel en zwarte peper uit de molen. Verdeel de makreelsalade over twee broodjes en garneer met plakjes augurk en eventueel bieslook.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze heerlijke haring tartaar misschien ook wat voor je.  Of wat dacht je van deze onweerstaanbaar lekkere tiramisu met tokkelroom? Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook.

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
NB: de gerookte makreel waar ik deze makreelsalade mee bedacht zat in de foodybox Pasen die ik mocht ontvangen en is afkomstig van het Nederlands visbureau

 

1 Reacties

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht