Makkelijk tiramisu recept

4 mei 2014Dagmar

Dit dessert is als het zwarte jurkje dat elke vrouw in haar kast zou moeten hebben: een heerlijk en tijdloos toetje. Dit makkelijk tiramisu recept is zonder alcohol omdat ik niet zo van de soms nadrukkelijke alcoholsmaak in gebak en desserts houd. Een ideaal nagerecht om een dagje van tevoren te maken en natuurlijk een heerlijke afsluiting van een (Italiaans) etentje. Klaar binnen 20 minuten. Daarna hoeft dit wondertje van mascarpone, slagroom, lange vingers, koffie en suiker alleen nog maar even de koelkast in om op te stijven.

untitled-143
 Dit leuke effect krijg je door wat cacao boven een lepeltje te zeven. Ook leuk om deze tiramisu in een weckpotje te serveren met twee lepels ter afsluiting van een romantisch diner.

Ingrediënten voor 4 personen / 4 schaaltjes
250 gram mascarpone
ongeveer 24 lange vingers
200 ml sterke koffie + 5 eetlepels poedersuiker
150 ml slagroom + 4 eetlepels poedersuiker

En zo maak je deze heerlijke tiramisu
1. Los de poedersuiker op in de koffie en laat deze afkoelen.

2. Klop de slagroom stijf met 4 eetlepels poedersuiker.Voeg de mascarpone toe en roer of mix deze erdoor heen totdat er een mooi glad mengsel ontstaat.

3. Schenk de koffie in een ondiepe schaal of soepbord. Dip de lange vingers in de koffie en bedek de bodem van de schaaltjes . Schep er het slagroom-mascarpone mengsel op (ongeveer een opgehoopte eetlepel). Bedek de mascarpone weer met een laagje in koffie gedrenkte lange vingers en eindig met weer met een laagje mascarpone.

4. Dek de schaaltjes af met wat huishoudfolie  en laat de tiramisu minimaal een half uurtje in de koelkast opstijven. Een dag van tevoren gemaakt smaakt deze tiramisu nog lekkerder!

Serveertips: bestrooien met bijvoorbeeld gezeefde cacao en/of geraspte chocolade.

Lijkt dit je een lekker recept? Wat dacht je van deze superlekkere en makkelijke chocolademousse van bonbonbloc?
Wil je geen updates missen? Like Vertruffelijk dan op
Facebook!


untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht