Limoncello fudge

7 april 2017Dagmar
Blog post

Romige limoncello fudge. Klinkt dat niet fantastisch? Nou, ik kan je vertellen dat het nog beter smaakt! Toen ik laatst een fles villa massa limoncello opgestuurd kreeg was het idee voor deze fudge met citroenrasp en deze superlekkere Italiaanse citroenlikeur héél snel geboren! Je maakt deze fudge met maar 5 ingrediënten: witte chocolade, roomboter, gecondenseerde melk, citroenrasp en limoncello.
Limoncello fudge
Deze romige limoncello fudge is onweerstaanbaar lekker. En makkelijk om te maken. Het moeilijkste aan dit recept is misschien wel je geduld bewaren terwijl deze fudge staat op te stijven in de koelkast.
Limoncello fudge
De smaak van deze fudge met limoncello doet me denken aan een fruitella snoepje met citroen smaak. Maar dan romiger en met limoncello. Mmm!
Limoncello fudge
Limoncello fudge. Na 5 x is mijn recept eindelijk gelukt, woohoo! En ik deel het met jou. Met dit recept maak je ongeveer 32 stukjes fudge. 

Je maakt deze citroen fudge met limoncello door 200 gram stukjes witte chocolade met 100 gram roomboter au bain marie bijna helemaal te smelten. Hiervoor zet je een hittebestendige kom in een pan met een bodempje water. De kom moet goed aansluiten, anders kun je je branden aan de stoom. De kom dient het water niet te raken. Breng het water tegen de kook aan. Als de witte chocolade en roomboter bijna helemaal zijn gesmolten haal je de kom van het vuur. Doe 5 theelepels limoncello, rasp van 2 biologische citroenen en 100 gram gecondenseerde melk erbij en roer door elkaar met een garde. Schenk de fudge in een met bakpapier bekleed bakje. Ik gebruikte een bakje van 12.5 cm breed, 9 cm diep en 6 cm hoog. Dit was precies groot genoeg. Laat de fudge afkoelen tot kamertemperatuur en nu komt het moeilijkste…Zet de limoncello fudge afgedekt een nachtje weg in de koelkast. Ik kon deze uurtjes aan niets anders denken dan aan deze citroen fudge en kon mijn geduld bijna niet bewaren! Haal de fudge de volgende dag uit het bakje en snijd in stukjes. Bewaar de zachte fudge tot gebruik afgedekt in de koelkast want hij blijft vrij zacht en als je hem eenmaal uit de koelkast hebt wordt hij alleen maar zachter.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze heerlijke zelfgemaakte lemon curd misschien ook wat voor je.  Of wat dacht je van deze onweerstaanbaar lekkere tiramisu met tokkelroom?

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

4 Reacties

 • Lianne

  7 april 2017 at 10:25 pm

  Oh die ziet er heerlijk uit, lekker fris ook lijkt me. En het zijn ook prachtige foto’s, met een toffe fles van Villa Massa.

  1. Dagmar

   8 april 2017 at 10:45 am

   Dankje!! De combi van fris-zure citroen met zoet is inderdaad goddelijk!

 • Roëlla

  3 februari 2019 at 7:16 am

  De fudge staat op dit moment op te stijven. Ik ben zeer benieuwd!!

  1. Dagmar

   4 februari 2019 at 1:24 pm

   Superleuk Roëlla!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht