Limoenmayonaise

11 juli 2016Dagmar
Blog post

Deze zomerse limoenmayonaise is een lekkere dipsaus bij de borrel. Je kunt er ook heerlijk vistartaar mee op smaak brengen. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Je maakt de limoenmayonaise op dezelfde manier als gewone mayonaise: op basis van eierdooiers, olie en mosterd. In plaats van witte wijnazijn gebruik je limoensap. Dat is wat zachter van smaak dan witte wijnazijn en daardoor smaakt deze limoenmayonaise net even anders.

Dit heb je nodig voor ongeveer 200 ml limoenmayonaise
2 eierdooiers (large, op kamertemperatuur)
sap van 1 limoen
20 gram milde Dijon mosterd
225 ml zonnebloemolie

En zo maak je limoenmayonaise
1. Meng de dooiers, limoensap en mosterd in een kom door elkaar met een garde.

2. Schenk druppelsgewijs al kloppend met de garde olie toe. Voeg pas opnieuw olie toe als deze volledig is opgenomen. Het mengsel wordt steeds dikker zul je merken. Je kunt dan steeds iets meer olie per keer erbij schenken. Blijf goed kloppen.  Dat wordt op gegeven moment wat zwaarder omdat de mayonaise vrij dik wordt. Mocht je mayonaise toch schiften gooi hem dan niet weg. Je kunt hem redden door opnieuw te beginnen met stap 1 en geleidelijk de geschifte mayonaise toe te voegen.

De mayonaise kun je afgesloten in een potje ongeveer een week in de koelkast bewaren. Bovenstaand recept is voor een klein potje mayonaise van ongeveer 200 ml.

Limoenmayonaise
Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lasagna bolognese misschien ook wat voor je.  Of wat dacht je van deze citroenmousse taartjes met bastognekoekjes. Kijk ook eens in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten, tips en trucs. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht