Koken met Danny Jansen en Le Creuset

17 maart 2017Dagmar

Danny Jansen, zijn culinaire geheimen, een heleboel geurige kruiden… en jij!’Toen ik deze invite van Le Creuset ontving maakte mijn hart meteen een vreugdesprongetje. Natuurlijk wilde ik een avond koken met Danny en Le Creuset! In de prachtige kook- en servieswinkel Pollman in hartje Arnhem gingen we aan de slag met 4 heerlijke Oosterse gerechten. Graag vertel ik je meer over deze leuke workshop en mijn ontmoeting met 24 Kitchen chef Danny!
Kook- en servieswinkel Pollman

De locatie van de kookworkshop was de kook- en servieswinkel van Pollman in hartje Arnhem.

Kook- en servieswinkel Pollman

Een voorbeeld van het prachtige servies van Pollman. Het was net een schatkamer zo mooi!

Le Creuset

Naast prachtig servies heeft Pollman ook een uitgebreid Le Creuset assortiment. Mijn hart ging er als Creuset liefhebber meteen sneller van slaan.

Koken met Danny Jansen en Le Creuset: het menu

Het menu. In een klein gezelschap van veelal (food)bloggers mochten we onder leiding van Danny Jansen (bekend van o.a. 24 kitchen) in kookwinkel Pollman aan de slag met:
– Ayam pangang pedis (gegrilde kip in een saus van o.a. sambal, gember, knoflook, suiker en limoenblad)
– Soho butter chicken (kip in een curry-boter saus met o.a. knoflook, gember, tomaat en yoghurt)
-Groentetajine met meiknol en specerijen (gemengde groenten met o.a. amandel, kaneel en saffraan)
– Het toetje was kerrie ananas met gezouten karamelsaus en vanille ijs.

Koken met Danny Jansen en Le Creuset

In de winkel is een volledig uitgeruste keuken aanwezig waar we het 4-gangen menu samen bereiden onder leiding van Danny Jansen. Danny begint de avond door over 1 van zijn grote inspiratiebronnen te vertellen: antieke kookboeken.

Danny Jansen met 1 van zijn grootste inspiratiebronnen: antieke kookboeken

Danny heeft ook 1 van deze juweeltjes meegenomen en laat een oud recept zien waarin onder andere kerrie is opgenomen. Laat dat nou 1 van de ingrediënten zijn waar wij vanavond ook mee aan de slag gaan! De sfeer is al snel relaxed en gezellig. Danny vertelt dat samen eten voor hem een belangrijke verbinding met elkaar tot stand brengt. Laat dat nou ook precies zijn wat ik graag met het delen van mijn recepten wens te bereiken!

Le Creuset stoofpan

Dat familiegevoel is ook iets dat van toepassing is op de oerdegelijke kwaliteitsproducten van Le Creuset die vaak al vele generaties onderdeel uitmaken van menig keuken en gezin. Ik heb zelf een grote Le Creuset stoofpan (die ik liefkozend La Bete -het beest- noem vanwege zijn afmeting), een grillplaat en koekenpannen van Le Creuset. Ik gebruik dit kookgerei graag en menig gerecht van m’n site is ermee bereid. Zo fijn om met mooie kwaliteitsproducten te mogen koken!

Dagmar en Heidy

Het was een avond vol superleuke ontmoetingen. Ik ontmoette bijvoorbeeld Heidy van HomemadeHeidy (foto). We konden het meteen goed met elkaar vinden keuvelden al snel een heel eind weg samen. Ook Jacqueline Sluijter van Foodblabla en haar man Sander waren van de partij. Zo leuk om mensen die ik via social media ken live te ontmoeten! Danny vertelde dat hij op dit moment bezig is met zijn nieuwste kookboek: Wokking lekker. Met allerlei snelle en makkelijke wokgerechten. Klinkt als muziek in  mijn oren. 

 

Koken met Danny Jansen: ayam pangang pedis

En wat was het lekker allemaal! Op de foto zie je de ayam pangang pedis. Oftwel (super)hete kip. Ik vond dit zo ontzettend lekker dat ik dit gerecht dezelfde week nog heb gemaakt thuis. Ondanks dat ik het ontzettend pittig vond. Danny merkt tijdens het proeven lachend op dat toch zeker wel mee valt met de pittigheid. Nou…..ik denk dat Danny wat meer gewend is dan mij  icon-smile-o
We mochten tijdens de workshop als echte pro’s aan de slag met de potten, pannen en ander keukengereedschap van Le Creuset. Wat een feestje!

De prachtig gedekte eettafel met Le Creuset

Daarna mochten we aan de prachtig gedekte tafel al dat lekkers gezellig samen opeten. Daarbij wist Danny met zijn verhalen over zijn carrière en vroeger de sfeer al snel gezellig en huiselijk te maken. De tafel was gedekt met de nieuwe collectie vrolijk Le Creuset servies: het was net eten in een schatkamer met al dat moois van Pollman om ons heen.

Voorbeeld van het assortiment van Pollman

Is dit geen prachtige set? Ik werd er een beetje verliefd op…De mooie kook- en servieswinkel Pollman is een familiebedrijf dat al 127 jaar bestaat. Er worden regelmatig momenten georganiseerd waarbij je bijvoorbeeld een door jou felbegeerde pan kunt uitproberen voordat je hem koopt. En er is ook goed nieuws als je niet in de buurt woont of liever niet met een paar kg Creuset (bijvoorbeeld) wilt slepen: Pollman heeft ook een webshop. Leuk zo’n kookwinkel anno 2017! Mocht je een keertje in Arnhem zijn, dan raad ik je deze mooie zaak van harte aan. Kortom: het was een superleuke avond in goed gezelschap. Ik wil Tineke van Le Creuset, Danny Jansen, winkeleigenaresse Anke en haar man dan ook hartelijk danken!

untitled-166
Tekst en foto’s: Dagmar
In samenwerking met Le Creuset

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht