Heerlijke tiramisu

4 juli 2020Dagmar
Blog post

Ben je ook zo dol op tiramisu? Maak deze heerlijke tiramisu zonder rauw ei en alcohol dan eens! Speciaal voor vaderdag maakte ik onlangs deze versie met een heerlijke romige koffiesmaak. Net weer even anders en zo ontzettend lekker. Pas op dat je je vingers er niet bij opeet..

Laagjes mascarpone met slagroom en koffie afgewisseld met in koffie gedrenkte lange vingers afgetopt met luchtige toefjes slagroom bestrooid met wat cacao. Ja het is een caloriebom maar wat lekker. Een heerlijke klassieker voor een speciale gelegenheid. Zin om deze tiramisu te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor heerlijke tiramisu
(nagerecht voor 4 personen)
ongeveer 15 lange vingers
250 ml + 125 ml ongeslagen slagroom
250 ml mascarpone
3 tubes oploskoffie (ongeveer 7 gram)
ongeveer 100 ml sterke afgekoelde koffie
poedersuiker

Om te garneren
Wat lange vingers, ongeveer 500 ml kant-en-klare geklopte slagroom en wat cacao

Verder heb je nodig
Een mixer een klein ovenschaaltje* nodig een zeefje en een slagroomspuit met een rond spuitmondje

* ik gebruikte een ovenschaal van ongeveer 20 x 14.5 x 6.5 cm.

Heerlijke tiramisu recept
1. Start met het maken van de koffieroom. Daarvoor verwarm je de
125 ml slagroom met de oploskoffie samen met 4 eetlepels poedersuiker. Zorg dat de poedersuiker en koffie goed oplossen door regelmatig te roeren. Laat afkoelen.

2. Mix 250 ml slagroom stijf met 2 eetlepels poedersuiker.

3. Doe de mascarpone in een kom en roer deze los met het koffie-slagroommengsel. Zorg dat alles goed gemengd is en dat er geen klontjes meer in zitten (goed blijven roeren). Schep daarna de stijf geslagen slagroom erdoor.

4. Zet de ovenschaal, lange vingers en koffie klaar. Doop de lange vingers zo snel mogelijk (1 per keer) aan beide zijden in de koffie. Doe dat zo snel mogelijk, anders worden ze zompig en blijven ze niet heel. Bedek de bodem van de ovenschaal met ongeveer de helft van de koffie gedrenkte lange vingers. Schep hier ongeveer 3/4 van het mascarpone-slagroom-koffie mengsel op. Leg hier de overgebleven in koffie gedrenkte langer vingers op en dek ze toe met de rest van het slagroommengsel. Dek de schaal af en laat hem minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

5. Garneren. Vlak voor het serveren spuit je kleine toefjes kant-en-klare geklopte slagroom op de tiramisu en bestrooi je hem lichtjes met wat cacao. Dat kun je bijvoorbeeld heel handig doen door een fijn zeefje te vullen met wat cacao en hier zachtjes tegen aan de slaan met het lemmet van een mes.
Bij het opdelen in porties kun je nog garneren met wat van eventuele overgebleven lange vingers.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht