Griekse kruidenmix

24 juli 2016Dagmar
Blog post

Deze Griekse kruidenmix gebruik ik al een tijdje voor tal van heerlijke Griekse vleesgerechtjes. De hoogste tijd om er een speciale post aan te wijden want met deze Griekse kruidenmix maak je de heerlijkste Griekse kipspiesjes, Griekse gehaktballetjes en Griekse souvlaki’s. Je zou er ook een Griekse ovenschotel mee kunnen maken door gehakt te kruiden met deze Griekse kruidenmix of wacht dacht je van een Griekse hamburger met feta? De mogelijkheden zijn eindeloos.  
Griekse kruidenmix
In deze Griekse kruidenmix zitten heerlijke smaakmakers zoals knoflook, kaneel en koriander. Je tovert er de Griekse keuken eenvoudig mee op tafel. Met onderstaand receptje maak je voldoende Griekse kruidenmix voor 1 tot 2 kg vlees. Wat je eventueel overhoudt bewaar je in een potje voor een volgende keer.

Dit heb je nodig voor 1-2 kg vlees
4 theelepels gemalen kaneel
2 theelepels gemalen zeezout
2 theelepels gemalen koriander
4 theelepels knoflookpoeder
4 theelepels gedroogde dille
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
4 theelepels gedroogde munt
een mespunt chiliflakes

Je maakt de Griekse kruidenmix door alle kruiden door elkaar te mengen. Je maakt er vervolgens een marinade van door per 250 gram vlees 1 a 2 eetlepels Griekse kruidenmix te mengen met 1 à 2 eetlepels olijfolie. Maak er bijvoorbeeld deze Griekse kipspiesjes mee.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht