Gezonde maaltijden aan huis

8 november 2021Dagmar
Blog post

Op de jaarlijkse culiperslunch mocht ik kennis maken met de vegan gemaksmaaltijden van Plant B. Na van een lekkere maaltijd geproefd te hebben volgde een erg leuk gesprek waarin mijn enthousiasme alleen nog maar groter werd. Ik vind het dan ook erg leuk om Plant B te reviewen en vertel je hier graag meer over! Spoiler alert: ik heb een leuke kortingscode voor je!

Plant B: een verrassend nieuw concept waarbij je eigentijdse lekkere voedzame vegan gemaksmaaltijden online kunt bestellen en kunt laten thuisbezorgen. Je bewaart de diepgevroren maaltijden in je diepvriezer en kunt ze dus opeten wanneer het jou uitkomt. Ik vertel je er graag meer over! Foto: Plant B.

Over Plant B
Het wisselende assortiment van Plant B bestaat uit verschillende maaltijden met wereldse smaken. Zoals bijvoorbeeld: soba satay rainbow noodle (soba noedels met vegan saté, Balinese pindasaus, babymais en knapperige rauwkost), taj ma dahl (bimi, kokos ‘bacon’, courgette, linzen en volkoren basmati rijst) en muhammara pumpkin paradise (muhamarra, kaneel geroosterde pompoen, gekruide quinoa, sauercrowd en cranberries). Je kan kiezen voor een normale porties (+/- 480 gram) of XL porties (+/- 750 gram).

Handig: de maaltijden van Plant B zijn online te bestellen en
voor het ultieme gemak is het afsluiten van een abonnement (met korting!) ook mogelijk. Je hebt de keuze uit verschillende maaltijden, dus je kan kiezen wat je lekker vindt en waar je zin in hebt. De maaltijden kunnen per minimaal 6 stuks worden besteld. Een losse maaltijd kost € 8,32. Kies je voor een abonnement met minimaal 6 maaltijden in je box, dan krijg je korting waardoor de prijs per maaltijd € 7,49 bedraagt. Je hebt keuze uit 10 maaltijden en maandelijks komen er 3 nieuwe maaltijden bij. De maaltijden worden diepgevroren bij je thuis bezorgt en zijn 6 maanden houdbaar in je diepvries. De maaltijden kun je rechtstreeks uit de diepvries verwarmen in de oven of magnetron. Foto: Plant B.

Op de foto zie je voorbeelden van de leuke eigentijdse maaltijden die je bij Plant B kunt bestellen:

– Italian Stallion
– Super Fly Pad Thai
– Comfy Sweet Potato
– Soba Satay Rainbow Noodle
– Don’t Taj Ma Dahl
– Indian Pumpkin Curry

Deze maaltijden mocht ik ontvangen voor de review. Graag vertel ik je aan de hand van mijn eigen ervaringen over deze moderne gezonde gemaksmaaltijden!
De eerste maaltijd die ik probeerde was de Soba Satay Rainbow Noodle: soba noedels met vegan saté, Balinese pindasaus, babymais en knapperige rauwkost. De maaltijd van 470 gram bevat 552 kcal, 21.8 gram vetten (waarvan 3.7 gram verzadigd), 56.4 gram koolhydraten (waarvan 17.3 gram suikers), 32.7 gram eiwitten, 10.6 gram vezels en 1.7 gram zout. Mooi qua calorieën en voedingswaarden voor een hoofdmaaltijd vind ik.
Na wat gaatjes in de folie geprikt te hebben verwarmde ik de maaltijd direct uit de diepvries in slechts 10-12 minuten in de magnetron. Ik topte de maaltijd af met wat gebakken uitjes (tip op de verpakking) en een lepeltje van mijn favoriete sambal. Ik vond deze maaltijd lekker, vullend en fijn vol groenten zitten. De vegan saté was wat ongelijkmatig verwarmd, waardoor sommige stukjes wat harder waren. Het enige minpuntje wat mij betreft.

Hier zie je de Italian Stallion maaltijd: orzo met aubergine, spinazie, plantaardige ‘gehaktballen’, en marinara saus met basilicum. Ik topte de maaltijd nog af met wat verse basilicum. Ook bij deze maaltijd word ik weer blij: opnieuw is hij smakelijk en snel klaar. De smaakvolle plantaardige ‘gehaktballetjes’ waren hier en daar iets te hard. Ook bij deze maaltijden word ik weer blij van de calorieën en voedingswaarden. Wat ik ontzettend fijn vind aan dit concept is dat je er heel eenvoudig een lekkere, makkelijke en gezonde maaltijd mee achter de hand hebt. Toen ik een keer na een drukke werkdag thuiskwam en te moe was om nog uitgebreid te koken, was ik erg blij dat ik deze Plant B maaltijd achter de hand had. Ook ideaal trouwens als je een keertje geen zin hebt om te koken!
Super Fly Pad Thai: ‘roerei’ van tofu, rijstnoedels , tamarinde-knoflook saus met verder koriander en paprika. Opnieuw een smakelijke en vullende maaltijd. Erg leuk dat ik eindelijk eens ‘roerei’ van tofu heb kunnen proberen. Dat viel in de smaak! Ook hier weer fijne voedingswaarden per portie (484g): 485.3 calorieën, vet 20.8g (waarvan verzadigd 3.4g), koolhydraten 48.5g (waarvan suikers 16.7g), eiwitten 22.8g, zout 3.8g en vezels 9.6g.
Hier zie je de verwarmde Taj ma dahl maaltijd in de verpakking. Deze maaltijd bestaat uit broccolini, kokos ‘bacon’, courgette, linzen en volkoren basmati rijst. Een hele lekkere combinatie bomvol smaak. Verrassend met de ‘bacon’ en de broccolini zorgt voor een lekkere bite.
Dit is de Comfy sweet potato maaltijd met zoete aardappel, chipotle, cacao, cranberry salsa en medjoul dadels. Een opnieuw lekker en verrassend gerecht vind ik. Ik was erg benieuwd naar deze (zelfs voor mij) wat spannende smaakcombi. Lekker hoor! Een zoet kruidig gerecht waarbij de smaken mooi bij elkaar passen en de cranberries zorgen voor een leuk licht fris-zuur tegenwicht.
Last maar not least. Dit is de laatste maaltijd die ik heb geprobeerd: de Indian curry met spelt, pompoen, curry tempeh, kokos en cherry tomaatjes. Een lekkere curry bomvol heerlijke typisch Indiase smaakmakers. Lekker kruidig en met een lekkere bite dankzij de tempeh. Elke maaltijd is lekker en onderscheidend. Niet alleen aan afwisseling in smaak maar ook aan afwisseling in textuur en mondgevoel is duidelijk nagedacht.

Mijn ervaring met Plant B
Persoonlijk eet ik afwisselend en bewust maar heb ik ook weleens minder of zelfs geen zin om te koken. Ik vind het erg fijn om dan een fijne keuze te kunnen maken met de bewuste maaltijden van Plant B. Maar ik zie nog meer fijne voordelen. Met de maaltijden van Plant B is het makkelijk om minder vlees te eten (als je dat graag zou willen). Ik ben geen vegetariër maar ik ben wel dol op groenten. Ik eet dan ook graag regelmatig lekker vegetarisch en soms vegan. Ook fijn dat dit beter is voor het milieu. Als je me al wat langer volgt dan heb je in mijn instagram stories vast weleens gezien dat ik in de weekenden vaak bezig ben met mealpreps. Heel fijn om daarmee na een drukke werkdag niet lang in de keuken te hoeven staan. Maar een groot nadeel daarvan vind ik wel dat dit ten koste gaat van mijn vrije tijd. Zin heb ik ook altijd niet in die mealpreps. Met deze maaltijden bespaar ik me een hoop tijd. Hoewel ik erg graag kook vind ik het ook fijn als het eens niet hoeft. En Plant B lijkt me een hele fijne oplossing voor mij daarvoor! De maaltijden zitten ook nog eens vol groenten. Zo is het ondanks een druk leven leuk, lekker en makkelijk om goed voor mezelf te zorgen. Bij Plant B noemen ze dit ‘Comfortably good’. Ik ben hier heel enthousiast over!

De voordelen van Plant B op een rij:

– Lekker, snel klaar en voedzaam
– Mooie caloriëen en voedingswaarden per maaltijd
– Altijd een verantwoorde maaltijd achter de hand met een bereidingstijd van 10-12 minuten
– Minder snel grijpen naar een ongezonder alternatief
– Kan bijdragen aan het volhouden van een bewuste(re) leefstijl
– Leuk en makkelijk om te ontdekken hoe lekker vegan kan zijn
– Makkelijk(er) om plantaardiger te eten
– Fijn om een Plan(t) B achter de hand te hebben
– De maaltijden zijn 6 maanden houdbaar in je vriezer
– De maaltijden worden bereid door chefs en onmiddellijk diepgevroren. Optimaal behoud van smaak en voedingsstoffen dus.
– Goed doordachte samengestelde maaltijden qua smaken en textuur. Daardoor interessant en lekker.

Nadelen
– De prijs. Hoewel ik de prijs-kwaliteit verhouding goed vind. Er worden ingrediënten van mooie kwaliteit gebruikt en dat proef je. Overigens denk ik dat de prijs voor een eenpersoonshuishoudens geen nadeel hoeft te zijn, aangezien dit al snel de prijs voor een complete zelfbereide voedzame maaltijd zal zijn.
– Bij de bereiding in mijn magnetron werden de vleesvervangers bij mij wat ongelijkmatig gaar. Daar moet ik dan wel bijzeggen dat ik niet precies het aanbevolen wattage van 650 watt kon gebruiken omdat mijn magnetron daar niet over beschikt.

Kortom:
Ik ben enthousiast over het concept van Plant B en zie vele voordelen. Ik ga de maaltijden zeker graag bestellen in de toekomst. Sterker nog, ik ben ondertussen ook erg benieuwd geworden naar de Red dragon BBQ bowl en de Dan Dan noedels!

Wil jij ook Comfortably good eten?
Superleuk! Met de speciale kortingscode kun je de maaltijden van Plant B met een eenmalige korting van 15 % uitproberen! De code is: VERTRUFFELIJK_15. Heb je honger gekregen? Neem dan een kijkje op de website van Plant B voor meer informatie.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Tekst en foto’s (tenzij anders vermeld): Dagmar


Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Plant B. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht