Gevulde eieren

Dit is een van onze favoriete verjaardagshapjes en 1 van de eerste dingen die ik leerde maken: gevulde eieren. Natuurlijk ook heerlijk met Pasen!
Dit heb je nodig voor 16 gevulde eieren
8 hardgekookte en afgekoelde eieren
ongeveer 4 eetlepels (Zaanse) mayonaise*
een snufje zout
Voor het garneren gebruik je wat fijngeknipte verse bieslook (of wat blaadjes vene cress) en eventueel wat paprikapoeder.
Verder heb je een spuitzak met een stervormig spuitmondje nodig.
* Je kan eventueel ook zelf mayonaise maken met dit recept.
En zo maak je de gevulde eieren
1. Pel de eieren en halveer ze. Schep het eigeel er voorzichtig uit en verzamel alle eigelen in een kom. Houd de eiwitten apart.
2. Prak de eigelen met behulp van de mayonaise fijn met een vork tot er een egaal mengsel ontstaat. Breng dit mengsel op smaak met een snufje zout naar smaak. Het is belangrijk om het mengsel zo fijn mogelijk te prakken zodat een egale mousse ontstaat en je zonder problemen mooie toefjes kunt maken. Als het mengsel te dik of onvoldoende egaal is zal je spuitmondje verstoppen en dan krijg je geen mooie toefjes.
3. Vul een spuitzak met het mengsel en vul de eiwitten met mooie toefjes. Tip van Jeanette van simpel lekker eten: leg de eiwitten voor het vullen in een papieren cupcake vormpje, zodat de eieren niet wegglijden. Je kan ze tijdens het vullen ook vastpakken.
4. Werk de eieren af met eventueel een snufje paprikapoeder en wat fijngeknipte bieslook of een blaadje vene cress.
Je kunt natuurlijk ook zelf heerlijke romige eiersalade maken. Klik hier voor het recept.
Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze gefrituurde uienringen misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van deze Amerikaanse BBQ burgers? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.
Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
5 Reacties
Lena
14 september 2015 at 9:27 am
Zalig! Ik ben dol op gevulde eieren. Ik maak ze ook wel eens avocado of koriander of met humus. In alle smaken en uitvoeringen vind ik ze heerlijk.
Dagmar
14 september 2015 at 9:48 am
Mmm die avocado en hummus klinken lekker en gezond!
Sander
16 september 2015 at 5:29 pm
Het is inderdaad echt zo’n standaard hapje, maar stiekem toch altijd lekker. Zelf heb ik ze laatst gemaakt met een drupje goede truffelolie. Een lekkere touch!
Dagmar
16 september 2015 at 6:25 pm
Oeh dat van die truffelolie klinkt vertruffelijk 🙂 Dat ga ik zeker eens proberen!
Nicole
15 juni 2016 at 8:55 am
Je kunt ook een klein kontje vh eiwit wegsnijden zodat ze blijven staan tijdens het vullen en op de schaal