Gevulde dadels met geitenkaas

28 december 2018Dagmar
Blog post

Met dit makkelijk receptje zet je binnen no-time deze lekkere gevulde dadels met geitenkaas op tafel. Een lekker hapje om tijdens de feestdagen, borrel of andere feestelijke gelegenheid te serveren. In de foodybox die ik weer mocht ontvangen (lucky me!) zat een stukje geitenbrie met fenegriek waar mijn foodie hart acuut harder van ging kloppen. Ik had nog mooie grote medjoul dadels in huis en zo ontstond al snel het idee voor deze gevulde dadels met geitenkaas. Ik had nog nooit geitenbrie gehad en ik was dan ook erg benieuwd. Ik vind hem erg lekker! Deze geitenbrie heeft blijkbaar ook een belangrijke Internationale kaasprijs gewonnen, dan zegt natuurlijk ook veel. De smaakcombi met fenegriek is top. Als je er dan ook nog eens dadels mee vult, een stukje walnoot bij steekt en wat (truffel)honing over doet dan kan ik je vertellen dat je een lekker en bijzonder hapje hebt!

Gevulde dadels met geitenkaas
Met deze gevulde dadels met geitenkaas zet je binnen no-time een lekker hapje op tafel.

Gevulde dadels met geitenkaas
Wat deze gevulde dadels bijzonder maakt is de geitenbrie met fenegriek, lekkere medjoul dadels en de (truffel)honing. Een stukje walnoot maakt het helemaal af. In plaats van geitenbrie zou je ook roomkaas kunnen gebruiken of zachte geitenkaas. Wat ook heel lekker is om vervolgens een stukje gebakken spek of parmaham om de gevulde dadel te binden en er een prikker in te steken. Mmm!

Gevulde dadels met geitenkaas
Deze lekkere gevulde dadels zijn leuk, lekker en origineel om tijdens de feestdagen, borrel of andere feestelijke gelegenheid te serveren. Met het onderstaande recept maak je ongeveer 16 gevulde dadels.

Ingrediënten voor gevulde dadels met geitenkaas
1x DeJong’s Alphenaer geiten mini brie met fenegriek
16 medjoul dadels of andere mooie grote dadels van goede kwaliteit
16 halve walnoten
(truffel)honing

Gevulde dadels met geitenkaas recept
Laat de geitenbrie een kwartiertje op kamertemperatuur komen. Snijd de dadels overlangs open (maar niet door) en verwijder de pit. Snijd kleine partjes van de geitenbrie en vul hiermee de dadels. Steek er een stukje walnoot bij en druppel een klein beetje honing over de brie. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk! Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
NB: de geitenbrie zat in een speciale foodybox die ik in ontvangst mocht nemen. Ik besloot deze te gebruiken in dit recept. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht