Gerookte bieten carpaccio

27 april 2017Dagmar

Deze gerookte bieten carpaccio maakte ik met gerookte zoetzure bietjes van Kesbeke die ik kocht bij AH. Omdat ik dol ben op carpaccio kwam ik op het idee om er een bieten carpaccio mee te maken. Zo doe ik mijn inspiratie eigenlijk op veel plekken wel op! Ik combineerde de bieten carpaccio met frisse geitenkaas, walnoten en een pluk sla met honing-mosterd dressing. Een hele lekkere smaakcombinatie! Met hulp van een mandoline sneed ik mooie ronde plakjes biet die ik op een bord schikte. Dit bordje ziet er mooi en verfijnd uit, maar is heel makkelijk om op te maken. Leuk om op tafel te zetten als veelbelovend voorgerecht tijdens een gezellig etentje thuis!

gerookte bieten carpaccio
Gerookte bieten carpaccio: de aardse smaak van de gerookte zoetzure bietjes smaakt erg lekker bij de frisse geitenkaas, walnoot en de snijbiet met zoete honing en ietwat bittere mosterd dressing. De paars-rode steeltjes van de snijbiet komen terug in de kleur van de bietjes. Een lekker en mooi voorgerecht!

Dit heb je nodig voor de gerookte bieten carpaccio
(voorgerecht voor 1 persoon)
ongeveer 6 gerookte bietjes van Kesbeke en Jonnie Boer
1.5 eetlepel geitenkaas bolletjes
een handje snijbiet
1 theelepel milde mosterd
1 theelepel honing
1 theelepel olijfolie
1 eetlepel walnoten

verder heb je latex handschoenen nodig (de bietjes geven goed paars af) en een mandoline

Zo maak je de gerookte bieten carpaccio
1. Zet een bord klaar. Trek de latex handschoenen aan. Snijd dunne plakjes biet met behulp van de mandoline. Schik deze op het bord, begin vanuit het midden.

2. Maak de honing-mosterd dressing door honing, mosterd en olijfolie te mengen. Schep de snijbiet door de dressing. Schik op het midden van de carpaccio. Verdeel de geitenkaas en walnoten over de bieten carpaccio. Serveer meteen.

Tip: je kunt dit voorgerecht prima voorbereiden. Volg dan alleen stap 1, dek het bord af met huishoudfolie en bewaar in de koelkast. Meng de dressing nog niet met de sla want dan zal deze de dressing helemaal absorberen. Dat ziet er minder fris uit en is minder lekker.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht