Geitenkaas hapjes

4 december 2019Dagmar
Blog post

Deze feestelijke geitenkaas hapjes zijn perfect als borrelhapje of amuse. Ze zijn makkelijk om te maken en door ze in een glaasje te serveren zien ze er ook nog eens hartstikke leuk uit! Deze geitenkaas hapjes bestaan uit balletjes geitenkaas met pistachenootjes en rozenblaadjes (een soort geitenkaas truffels dus) die je combineert met wat sla, zoetzure tomaat, en lekkere balsamico rozijnen in een glaasje. Voor een extra feestelijk tintje drukte ik wat toast sterretjes uit met behulp van een koekjesvorm in de vorm van een ster en garneerde daarmee dit lekker hapje. Leuk, makkelijk, origineel en lekker, wat wil je nog meer? Met het onderstaande recept maak je 6 lekkere geitenkaas amuses of hapjes. 

Geitenkaas hapjes
Deze geitenkaas hapjes zijn makkelijk om te maken en zien er super feestelijk uit. Leuk om tijdens de feestdagen te serveren als amuse of hapje. De combinatie van pistachenootjes en rozenblaadjes met de geitenkaas is bijzonder en origineel. De kleuren zien er ook nog eens fantastisch uit.

Geitenkaas hapjes
Je kunt deze geitenkaas truffels heel leuk in een mooi amuse- of borrelglaasje serveren. Deze geitenkaas hapjes hebben het allemaal: een crunch door de toastjes, zoetzuur en zoet door de balsamico rozijnen en halfgedroogde tomaat, fris door de sla en romige geitenkaas, notig en ook crunchy door de pistachenootjes en de rozenblaadjes zorgen voor een floraal tintje. Nou ja, ik kan het ook in 1 woord samenvatten: njam!

Geitenkaas hapjes
Garneer tips: steek een mooi achtergehouden blaadje sla bij de geitenkaas balletjes met een sterretje van toast. Supermooi en leuk!

Geitenkaas hapjes
Je kunt deze geitenkaas hapjes ook heel mooi serveren op amuselepels. Garneer ze dan bijvoorbeeld met een blaadje sla en een eetbaar bloemetje. 

Ingrediënten voor geitenkaas hapjes
(Hapje/Borrelhapje/Amuse voor 6 personen)
6 plakjes frisse geitenkaas (van ong. 17 gram elk)
een klein handje gemengde sla
1 eetlepel rozijnen
een scheut aceto balsamico
2 grote stukjes halfgedroogde tomaat
1 eetlepel gepelde pistachenootjes
2-3 theelepels gedroogde en voor consumptie geschikte rozenblaadjes
peper en zout
1-2 sneden brood

verder heb je een kleine koekjesvorm in stervorm, een broodrooster en 6 mooie (borrel)glaasjes of amuselepels nodig (plus mini lepeltjes/vorkjes)

Geitenkaas hapjes recept
1. Als je de variant in glaasjes maakt dan zet je de glaasjes alvast klaar. Toast het brood en steek er met een ster koekjesvorm 6 sterren uit. Week de rozijnen 10 minuten  in heet water, zeef ze daarna en schenk er wat aceto balsamico over tot ze onderstaan.

2. Houd 6 mooie blaadjes sla achter om te garneren. Snijd de rest van de sla in dunne reepjes en verdeel ze over de glaasjes. Snijd de zoetzure tomaat in kleine stukjes en verdeel ze met de rozijnen over de glaasjes.

3. Vorm van elk schijfje geitenkaas een balletje. Hak de pistachenootjes fijn, meng met de rozenblaadjes en kruid met peper en zout. Rol de bolletjes geitenkaas erdoor.

4. Verdeel de geitenkaas balletjes over de glaasjes. Garneer met de toast sterretjes en de achtergehouden blaadjes sla.

Als je de geitenkaas hapjes op amuselepels wilt garneren dan hoef je alleen stap 3 te volgen. En verder heb je op de bij deze stap benodigde ingrediënten alleen nog maar wat mooie blaadjes sla en desgewenst wat eetbare bloemen nodig om op de amuselepels te serveren.

Serveer ze meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk! Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht