Gegrilde courgette

18 juli 2019Dagmar
Blog post

Door courgette te grillen komt er een lekker rooksmaakje aan de courgette en de kruidenolie maakt de heerlijke smaakcombinatie compleet.  Lekker als bijgerecht of bijvoorbeeld in bijvoorbeeld een salade, frittata of quiche. Of op een pizza. De lekkere mogelijkheden zijn eindeloos. Grillen is van mijn favoriete manieren om een simpele groente te transformeren in een superlekker gerechtje. Deze gegrilde courgette staat hier dan ook regelmatig op tafel. Ik gebruik meestal de grillpan maar op de bbq kun je deze gegrilde courgette ook prima maken. 

Gegrilde courgette
Tip: deze gegrilde courgette smaken ook heerlijk in een salade, bijvoorbeeld met rauwe ham. Serveertip: de gegrilde courgette smaakt heerlijk bij deze Griekse vleesspiesjes. Het recept hiervoor vind je ook op Vertruffelijk. 

Ingrediënten voor gegrilde courgette
(bijgerechtje voor 2 personen)

1 courgette, gewassen
wat olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel knoflookpoeder

Gegrilde courgette recept
Verhit de grillpan. Maak de kruidenolie met wat olijfolie en de kruiden. De bedoeling is dat de verhouding olie groter is dan de kruiden, zodat je het mengsel met een kwast mooi kan uitstrijken en verdelen over de courgette. Snijd de courgette in plakken. Bestrijk de courgette met de kruidenolie en grill de courgette aan beide kanten totdat er mooie bruine strepen verschijnen. Als je dat leuk vindt zou je een mooi ruitpatroon kunnen grillen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht