Gado Gado salade

20 juli 2018Dagmar
Blog post

Ken je gado gado al? Een hartstikke lekker Indonesisch groentegerecht met satésaus. Als nog weinig kookvaardige studente at ik graag de versie van Knorr wereldgerechten maar die tijd ligt al lang achter me. Tijd voor een eigen versie! Meestal wordt gado gado ook nog met een (gebakken) ei geserveerd maar in mijn versie heb ik gekozen voor gegaarde gehaktballetjes in ketjap saus. Ik vulde een grote schaal met een berg groente waaronder wortel, spitskool, paprika, broccoli, komkommer en sperzieboontjes. Daarbij maakte ik een lekkere saté saus (een echt lekkere satésaus is wat mij betreft een echte must bij dit gerecht) en serveerde verder nog rijst, cassave kroepoek, gebakken uitjes en atjar erbij. Superlekker!!  Wat ons betreft een blijvertje deze gado gado salade!

gado gado salade
Gado gado salade zelf maken? Het is niet moeilijk maar wel ontzettend lekker. Een aanrader! Een hartstikke leuke en lekkere manier om veel verschillende soorten groente binnen te krijgen. Door de gado gado salade zoals op de foto te serveren kan iedereen zijn eigen gado gado salade naar wens samenstellen. Als je er dan ook nog wat kroepoek, atjar en gebakken uitjes bij serveert dan is het feestje compleet!
gado gado salade
Als groentebasis voor mijn versie van gado gado salade koos ik voor een combinatie van wortel, spitskool, paprika, broccoli, komkommer en sperzieboontjes. Maar daar kun je natuurlijk lekker mee varieren. Met welke groente zou jij dit gerecht graag willen maken?

Ingrediënten voor Gado Gado salade
(hoofdgerecht voor 3 personen)
300 gram rijst naar keuze
300 gram gegaarde gehaktballetjes in ketjapsaus
1,5 x dit saté saus recept
100 gram broccoli roosjes (diepvries)
100 gram fijne Franse sperzieboontjes (diepvries)
1/3 komkommer
175 gram (ongeveer 4) wortels
1 rode paprika
50 gram spitskool

Lekker om erbij te serveren: atjar, cassave kroepoek en gebakken uitjes

Verder heb je een stoommandje nodig. Je kunt voor het verwerken van de groente eventueel gebruik maken van een keukenmachine. Als je die niet hebt, of niet zo’n held met een keukenmes hebt of gewoon geen zin hebt dan kun je de groente eventueel kant-en-klaar gesneden kopen.

Gado Gado salade recept
1. Kook de rijst volgens de verpakking gaar in ruim gezouten water. Bereid alvast de satésaus volgens dit recept
(let op: maak anderhalf maal de hoeveelheid).

2.  Snijd de komkommer in schijfjes. Snijd de spitskool fijn. Snijd de paprika en wortel in julienne (of gebruik hiervoor een keukenmachine). Stoom de broccoli en sperzieboontjes tot de broccoli felgroen is en je met een mes makkelijk in beide groentes kunt prikken. Laat afkoelen (ik vind het niet erg om ze koud te eten, je kunt ze natuurlijk ook warm houden tot gebruik).

Serveren: verwarm de satésaus opnieuw. Verwarm desgewenst de gehaktballetjes. Verdeel alle ingrediënten over een grote schaal en serveer meteen met de atjar, cassave kroepoek en gebakken uitjes.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht