De Lokalist review

13 juni 2021Dagmar
Blog post

Als foodie vind ik het ontzettend leuk om (nieuwe) online boodschappendiensten uit te proberen. Al helemaal als het hierbij gaat om de mogelijkheid om bij honderd aangesloten boerenwinkels en producenten inkopen te doen. Ik heb het over De Lokalist! Onlangs mocht ik een bestelling plaatsen en ik vertel je daar graag meer over!

De Lokalist in het kort
– Heel veel duurzame lokale en lekkere producten op één platform zonder abonnement
– Assortiment: brood, vis, vlees, groente, fruit, zuivel, verzorging, gezondheid en internationaal (en verder ook wijn en delicatessen, woohie)
– Levert zes dagen per week in heel Nederland
– Alle winkeliers en boeren aanbieders kun je met elkaar combineren in één bestelling
– Geen onnodige voorraad: vers is ook echt vers, voor 16.00 uur besteld: morgen in huis
– Je ontvangt een email met een nauwkeurige indicatie over leveringstijdstip
– Minimum bestelbedrag bedraagt €35,-
– Bezorgkosten bedragen maximaal € 6.95 en zijn gratis bij een bestelling boven €75,-

Op deze afbeelding zie je een weergave van het beschikbare assortiment van De Lokalist. Zoals je kunt zien is het assortiment ruim, en de keuze is reuze!

De initiatiefnemers
Het lijkt misschien makkelijk: “even online lokaal shoppen”, maar het heeft de ervaren logistieke ondernemers Paul van Straaten en Richard Nederlof de nodige tijd en energie gekost om deze logistieke puzzel op te lossen. “Ook wij signaleerden de gestage trend van behoefte aan lokaler en gezonder eten. We namen kennis van projecten om de ketens korter te maken, gestimuleerd door de Nederlandse en Europese overheid. We hebben toen besloten om onze logistieke kennis te koppelen aan onze passie voor goed en lekker eten. Nadat we ons goed lopende post- en pakkettenbedrijf met ruim duizend medewerkers hadden verkocht, hebben we de tijd genomen om De Lokalist te ontwikkelen. Na een paar maanden testdraaien kunnen we vanaf nu de Nederlandse consument koppelen aan al die sympathieke boeren en ambachtslieden die zich tot nu toe hebben aangesloten”, aldus van Straaten.

Doordat de ondernemers de keten van boer naar bord schaalbaar hebben kunnen maken, onderscheiden zij zich van andere online voedselaanbieders. Zij bieden boeren en producenten een eerlijker prijs voor hun producten en ondersteunen hen daarnaast met een marketing platform.

Mijn bestelling
Eerder schreef ik al eens dat ik in buitenlandse supermarkten besef van tijd verlies terwijl ik de rijen net even andere en exotische producten rij voor rij afloop. Dat was op de website van De Lokalist ook zo. Het aanbod is groot en toen ik even met mijn ogen knipperde waren er plots 2 uur verstreken 🙂
Het was nog moeilijk kiezen tussen al dat interessants en lekkers!
Ik ontdekte dat ik bij o.a.vakslagers, bakkers maar ook wijnhandels online kon shoppen via de centrale website van De Lokalist. Op de foto zie je een groot deel van mijn bestelling zoals bijvoorbeeld: zuurdesembrood van de bakker, gamba’s van de visboer, Livar rollade van de slager, Italiaanse chardonnay van een wijnzaak en porchetta van een Italiaanse specialiteitenzaak. Maar er is bij de Lokalist nog véél meer verkrijgbaar! Het bestellen ging makkelijk en de boodschappen werden keurig in het gekozen tijdvak op de aangeven datum bezorgd. Ik ben blij en tevreden met de kwaliteit van de bestelde producten. Hier wil ik zeker vaker bestellen!

Mijn bestelling bij De Lokalist. Ik kon zelfs producten van een Turkse winkel meebestellen. Zo heb ik eindelijk granaatappelmelasse kunnen kopen maar kan ik die salade dressing met blauwe kaas van Kiooms ook eindelijk gaan uitproberen, yesss!

Duurzaam van boer naar bord
Duurzaamheid is voor De Lokalist en al haar partners van groot belang. Alle producten worden dagvers opgehaald bij de winkeliers en producenten. Deze versheid is niet alleen goed voor de consument, maar het gaat daarbij ook voedselverspilling tegen. Daarnaast wordt door het terugdringen van het aantal vervoersbewegingen, doordat alleen op bestelling wordt geproduceerd, de CO2 verminderd. Nog een duurzaam voordeel van De Lokalist is de Recycle-tas: een gratis papieren tas waar de boodschappen in worden bezorgd. Het mooie is dat je deze tas gevuld met lege glazen flessen, lege batterijen en lege statiegeldflessen mee terug kan geven aan De Lokalist chauffeur. De Lokalist zorgt vervolgens voor de recycling én teruggave van het statiegeld.

Zin om De Lokalist te ontdekken?
Lijkt bestellen je leuk dan kun je via deze link je eerste bestelling plaatsen, je ontvangt hierbij dan ook €10,- korting.

Klik hier voor de brandvideo van De Lokalist.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Ik mocht een bestelling plaatsen bij De Lokalist om deze nieuwe dienst uit te proberen en plaatste er deze review over. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht