Coca cola pulled pork

17 juni 2017Dagmar

Met dit recept maak je superlekkere coca cola pulled pork! Omdat we in ons kikkerlandje helaas niet het hele jaar kunnen bbq-en heb ik een recept bedacht waarmee je altijd van deze pulled pork kunt genieten. Je maakt deze coca cola pulled pork namelijk door hamlappen te laten garen op het fornuis totdat je ze makkelijk uit elkaar kunt trekken. Als je bijna je tanden kunt zetten in een broodje pulled pork voeg je nog wat bbq-saus toe aan de cola saus. Nog even inkoken en je hebt een lekkere kruidige zoete cola saus die erg goed smaakt bij de uit elkaar getrokken stukjes varkensvlees. En daaraan dankt dit recept ook meteen zijn naam: coca cola pulled pork!

Coca cola pulled pork
Wat is pulled pork? Pulled pork betekent uit elkaar getrokken varkensvlees. En dat is lekker!
Coca cola pulled pork
De cola kook je in met de hamlappen en daardoor krijg je een lekkere zoete stroperige saus. Super lekker bij dit uit elkaar getrokken varkensvlees! Ik kwam veel recepten tegen met procureur als basis maar dat kwam ik maar niet tegen bij het doen van de boodschappen. Daarom heb ik voor hamlappen gekozen, die zien (bij mij in de buurt) gemakkelijker verkrijgbaar en je kunt er zoals je kunt zien op de foto’s prima pulled pork mee maken. 
Coca cola pulled pork
Het lekkerste is deze coca cola pulled pork als je hem een nachtje in de koelkast zet. Dan kunnen alle smaken lekker op elkaar inwerken. Serveer de pulled pork met cola op een broodje. Lekker met frietjes en een frisse salade. 

Dit heb je nodig voor de coca cola pulled pork
(onderdeel van een hoofdgerecht voor ongeveer 3 a 4 personen)
450 gram hamlappen
1 liter coca cola (of andere cola maar geen light)
1 eetlepel sambal oelek
1 eetlepel fijngesneden verse gember
1 eetlepel milde mosterd
2 laurierblaadjes
1 kruidnagel
2-3 eetlepels smokey bbq saus (ik gebruikte de Remia sweet dalton smokey bbq honey saus)
peper en zout naar smaak
Broodjes en rauwkost naar wens

Verder heb je een braadketel nodig.

Zo maak je de coca cola pulled pork
1.  Leg de hamlappen in een braadketel. Doe de mosterd, sambal en gember in een kommetje en roer door elkaar. Doe bij de  hamlappen. Schenk de cola erbij met de laurierblaadjes en kruidnagel. Breng aan de kook en zet het vuur dan op medium. Gaar het varkensvlees zo’n 2.5 uur met het deksel bijna helemaal op de pan. Roer enkele keren.

2. Haal de hamlappen uit de pan en trek ze uit elkaar met behulp van twee vorken.  Verwijder laurierblaadjes en kruidnagel. Doe de bbq-saus in de pan en kook de saus nog ongeveer 10 minuten in tot hij stroperig begint te worden maar nog wel mooi vloeibaar is. Doe de pulled pork erbij en kruid naar wens met peper en zout. Je pulled pork is nu klaar om een lekker broodje mee te beleggen. Geniet ervan!

Serveertips: lekker met frietjes en coleslaw.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht