Carpaccio salade

27 juli 2014Dagmar
Blog post

Met dit makkelijk receptje tover je een restaurantwaardige runder carpaccio salade op tafel. Met truffeldressing, pijnboompitjes en Parmezaan. Het is 1 van mijn signature dishes. Mijn tip: laat de carpaccio uit de supermarkt links liggen en koop rosbief. Of snijd zelf carpaccio van een lekker biefstukje. Geloof me, het smaakverschil is enorm! De carpaccio uit de supermarkt vind ik vaak sponzig van textuur en niet lekker. Die komt er hier niet meer in.

Voor deze carpaccio salade mag je me echter wakker maken. Een heerlijke klassieker die veel mensen lekker vinden en die bovendien heel makkelijk zelf te maken is. Het gerecht carpaccio werd al in 1950 bedacht in Venetië en wordt nu nog altijd geserveerd in de bar waar het gerecht werd bedacht: Harry’s Bar. Alleen mag je er nu zo’n € 100 voor neertellen. Dat ben je voor deze carpaccio salade bij lange na niet kwijt. Lees hier snel verder hoe je hem zelf op tafel tovert. 

Ingrediënten voor carpaccio salade
(voorgerecht of lunch voor 1 persoon)

20 gram rucola  of wat andere gemengde sla (gewassen)
1 eetlepel truffelmayonaise + wat extra
100 gram rosbief (boterhambeleg)
wat vers geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie (of truffelolie) van goede kwaliteit
1 a 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
peper en zout

Carpaccio salade
 Carpaccio salade: een lekkere Italiaanse klassieker. Dungesneden rundvlees van goede kwaliteit afgewerkt met o.a. Parmezaanse kaas, pijnboompitten en truffeldressing. Hier mag je me ‘s nachts voor wakker maken. Tip: koop de biologische rosbief van Albert Heyn voor dit recept. Naast erg lekker zijn de plakjes rosbief mooi rond gesneden zodat je het mooie bordje van de foto’s ook zelf thuis zo kan opmaken. 

Carpaccio salade recept
1.  Roer in een kom de truffelmayonaise los met een scheutje water. Kruid met peper en zout. Schep vlak voor het serveren de sla door de dressing.

2. Schik de rosbief op een bord. Kruid met peper en zout naar smaak. Besprenkel met olijfolie of truffelolie. Verdeel wat geraspte Parmezaanse kaas, de pijnboompitjes en wat truffelmayonaise over de carpaccio. Leg in het midden de sla met dressing. Serveer meteen.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze pasta carbonara misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van chocolademousse van bonbonbloc?

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht