Broccoli kokossoep

29 september 2019Dagmar
Blog post

Laatst heb ik een lekkere grote pan van de broccoli kokossoep gemaakt. Ik bracht de soep op smaak met verse gember, ui, knoflook en de lekkere spicy black bullet jalapeno peper uit de foodybox van kroonophetwerk. Bij jalapeno moet ik denken aan Jose Jalapeno van Jeff Dunham, jij ook? Ik stoomde de broccoli om precies de goede garing te krijgen en mooie kleur te behouden. Nog wat kokosmelk light en kippenbouillon… en na er even met de staafmixer door gedraaid te hebben was dit lekker soepje al klaar! En lekker dat hij is…romig, kruidig, lekker pittig en met lekker veel groente. Love it!

Als je niet zo’n fan bent van pittig dan kun je natuurlijk minder jalapeno of rode peper gebruiken. Door de zaadlijst weg te snijden en weg te laten wordt de soep ook wat minder pittig. Helemaal weglaten kan natuurlijk ook. Serveer deze lekkere soep met een groot (zuurdesem)brood met wat roomkaas of kruidenboter. Heerlijk!

Ingrediënten voor broccoli kokossoep
(voor ongeveer 1.3 liter soep / 4-5 porties)
400 gram broccoli
400 ml kokosmelk light
2 uien
5 cm verse gember
1 teentje knoflook
1 kippen- of groentebouillontablet
1/2 blackbullet jalapeno of rode peper (met of zonder zaadlijst)
peper en zout naar smaak
olijfolie + vloeibare bakboter

om te garneren
wat fijngesneden verse munt en kookroom

Broccoli kokossoep recept
1. Snijd de steel van de broccoli en snijd in stukjes. Breek de rest van de broccoli in roosjes. Stoom de broccoli 10 minuten.

2. Snijd de uien in halve ringen. Schil de gember en snijd fijn. Bak de uien en gember in een beetje olijfolie en boter tot de ui glazig is. Snijd de peper fijn. Pers het teentje knoflook uit en bak beide 2-3 minuten mee.

3. Schenk de kokosmelk + 250 ml water erbij met het bouillontablet en laat de tablet al roerend oplossen terwijl je de soep aan de kook brengt. Doe dan de gestoomde broccoli en pureer de soep. Breng verder naar wens op smaak met peper en zout. Garneer de soep met kookroom en wat fijngesneden verse munt.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
NB: de jalapeno zat in een speciale foodybox die ik in ontvangst mocht nemen. Ik besloot deze te gebruiken in dit recept. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht