Blini’s met gerookte zalm

11 december 2017Dagmar
Blog post

Deze blini’s met gerookte zalm en heks’nkaas zijn een heerlijke amuse en perfect borrelhapje. Makkelijk om te maken en ontzettend lekker. Ze stonden al eeuwen op mijn lijstje om eens te maken en toen ik alle ingrediënten in huis kwam het er eindelijk van. Wat zijn blini’s? Van oorsprong zijn het luchtige Russische poffertjes belegd met bijvoorbeeld gerookte zalm en/of kaviaar. Basically een soort hartig poffertje dus. Maar lekker! Ik had wat heks’nkaas in huis en lepelde deze over de gerookte zalm. Dat is net de frisheid die de blini’s nodig hebben en wat ze zo lekker maken. En nog meer goed nieuws! Ze zijn niet alleen zalig maar ook nog eens makkelijk om te maken. Het ideale hapje voor een zorgeloze en ontspannen kerst!

Blini's met gerookte zalm
Blini’s met gerookte zalm: een perfect borrelhapje.

Blini's met gerookte zalm
Je zou ook twee blini’s op elkaar kunnen stapelen en tadaah! Je hebt een leuk klein voorgerechtje of tussengerechtje. Steek de blini’s dan wel even vast met een prikker tenzij je voor de deconstructed look gaat  icon-smile-o Ik heb trouwens nog een lekkere wijntip bij dit recept: Domaine du Bosquet. Een persoonlijke favoriet die ik bestelde bij Perfecte wijn na deze geproefd te hebben bij restaurant MEDS. 

Ingrediënten voor blini’s met gerookte zalm
(amuse / borrelhapje / hapje – recept voor ca. 15 blini’s)
100 gram zelfrijzend bakmeel
100 ml melk
1 ei
zout
boter
150 gram gerookte zalm*
15 kleine theelepeltjes heks’nkaas origineel
wat takjes rucola om te garneren

* Dit ingrediënt is niet of minder geschikt voor jonge kinderen, zwangeren en/of mensen met een minder goede gezondheid.

Recept voor de blini’s met gerookte zalm
1. Maak een beslagje van het zelfrijzend bakmeel, melk en ei. Kruid met een snufje zout. Smelt de boter en lepel voor elk poffertje een eetlepel beslag in de hete boter.  Bak zo zo’n 3 a 4 poffertjes per keer aan beide kanten goudbruin. Herhaal tot het beslag op is en doe elke keer nieuwe boter in de pan. Anders verbranden je blini’s. Laat uitlekken op keukenpapier.

2. Snijd de zalm in 15 stukjes. Verdeel de zalm over de blini’s en lepel er de heks’nkaas over. Garneer met een (bijgesneden) takje rucola en serveer.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
NB: de heks’nkaas zat  in een speciale foodybox die ik in ontvangst mocht nemen. Ik besloot hem te gebruiken in dit recept. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht