Aardpeerpuree

22 november 2019Dagmar
Blog post

Aardpeer, dat vind ik zo’n ontzettend lekkere groente! Die bijzondere anijsachtige smaak, helemaal geweldig. Nadat ik lekkere puree maakte van knolselderij,  zoete aardappel en pastinaak (alle drie staan ook op vertruffelijk) experimenteerde ik ook met een aardpeerpuree. En lekker dat deze puree is! Na een aantal minder geslaagde experimenten combineerde ik de aardperen met aardappels en stampte ik ze fijn (met hete melk) in plaats van de staafmixer te gebruiken (dan wordt het een nogal lijmachtige substantie). Nog even door de zeef drukken, op smaak brengen en klaar is deze lekkere aardpeerpuree. Ik vind deze puree heerlijk bij bijvoorbeeld (gegrilde) vis, vlees en gevogelte. Ook bij lam trouwens. Een klein feestje. Een lekker en bijzonder bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Maar ook zo hoor!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-119.jpg

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-209-1.jpg

De aardpeerpuree is een heerlijke combinatie met lam. Het recept voor dit lam met aardpeerpuree en aardpeerchips vind je ook op vertruffelijk! Een minder aanlokkelijk iets dat ik de lezer niet wil onthouden: aardpeer kan winderigheid veroorzaken.

Ingrediënten voor aardpeerpuree
(bijgerecht, voldoende voor 2-3 personen)
500 gram aardappelen geschikt om te pureren (gewicht ongeschild)
500 gram aardperen (gewicht ongeschild)
200 ml halfvolle melk
1/2 kippenbouillontablet
peper en zout

Je hebt verder een pureestamper en zeef nodig

Aardpeerpuree recept
Schil de aardappels en aardperen. Snijd ze in gelijke kleine stukken van ongeveer 5 cm. Zet ze op in een ruime pan gezouten water. Breng aan de kook. Kook zachtjes gedurende 35 minuten.

Verhit tegen de tijd dat de aardperen en aardappels bijna gaar zijn de melk met de fijn verkruimelde halve kippenbouillontablet. Zorg dat de bouillon goed oplost en dat de melk niet gaat koken (maar laat er wel damp vanaf slaan).

Giet de aardperen en aardappels af  en pureer met de hete melk met kippenbouillon met behulp van een pureestamper. Druk de puree door een zeef en kruid naar smaak met peper en zout. Houd warm tot gebruik.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht