Aardbeien slagroomtaart

28 november 2015Dagmar

Slagroomtaart! Ik ben er gek op, jij ook? Lees dan zeker even verder. Ik heb een geheim ingrediënt waarmee je een onweerstaanbaar lekkere aardbeien slagroomtaart maakt! Normaal gesproken ben ik geen fan van jam. En dus ook niet van taart waarin jam is verwerkt. Totdat ik de heerlijke aardbeien jam van Pur Natur proefde en besloot er deze aardbeien slagroomtaart mee te maken. Dit geheime ingrediënt maakt deze taart echt onweerstaanbaar lekker!

aardbeien slagroomtaart
Deze taart is gevuld met een mengsel van slagroom en biologische pur natur aardbeienjam. Simpel, makkelijk om te maken en onweerstaanbaar lekker. 

Dit heb je nodig voor 1 aardbeien slagroomtaart (8 grote tot 12 kleine stukjes)
400 ml slagroom
2 zakjes slagroomfix
6 eetlepels kristalsuiker
250 gram biscuit mix (ik gebruikte deze)
4 eieren (op kamertemperatuur)
25 ml water
8 eetlepels Pur Natur aardbeienjam (verkrijgbaar bij Albert Heijn)
een handje aardbeien en wat muntblaadjes om te garneren
verder heb je wat bakspray en bloem nodig

* Ik gebruikte een taartvorm met een diameter van 22cm

En zo maak je de aardbeien slagroomtaart 
1. Verwarm de oven voor op 175 graden (electrische oven). Spray de bakvorm in en bestuif met bloem.

2. Mix de biscuitmix met de eieren en het water 7-8 minuten op de hoogste stand en daarna nog 2-3 minuten. Het mengsel wordt wit en neemt in volume toe. Vul de bakvorm en bak de biscuit in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar. De biscuit is gaar als hij een beetje losgelaten heeft van de vorm en veerkrachtig aanvoelt. Open de oven tussentijds niet.

3. Laat de biscuit afkoelen op een taartrooster.

4. Klop de slagroom stijf met de suiker en klopfix. Spatel de aardbeien jam eronder. Halveer de taart -bijvoorbeeld met een taartzaag- en verdeel de helft van de aardbeien-slagroom over de onderste taarthelft. Leg de andere taarthelft er weer op en bestrijk de taart de resterende aardbeien slagroom. Garneer met wat verse gehalveerde aardbeien en muntblaadjes. En dan snel een groot stuk aardbeien slagroomtaart voor jezelf afsnijden!

aardbeien slagroomtaart

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze klassieke slagroomtaart misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
         

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

NB: De pur natur aardbeien jam zat in een speciale foodybox die ik in ontvangst mocht nemen. Ik bedacht er dit lekkere recept mee. Kijk voor meer informatie op deze website.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht