Zoete aardappelpuree met geitenkaas

31 maart 2017Dagmar

Zoete aardappelpuree met frisse geitenkaas, krokant spek, geroosterde nootjes, frisse sla en een zoete honing-balsamico dressing. Het is zoet, fris, hartig, romig, notig, licht krokant en vooral heel erg lekker! 

Dit heb je nodig voor de zoete aardappelpuree met geitenkaas
(voorgerecht of klein hoofdgerecht voor 1 persoon)
200 gram gekookte zoete aardappels
peper en zout naar wens
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
1 eetlepel geroosterde walnoten
40 gram zachte geitenkaas
een handje gemengde bladsla met rucola (of andere gemengde sla)
3 cherrytomaatjes in kwartjes
2 plakken uitgebakken ontbijtspek

dressing
2 theelepels honing
1 theelepel balsamico creme

Zo maak je de zoete aardappelpuree met geitenkaas
1. Pureer de zoete aardappels met bijvoorbeeld een pureestamper. Warm zo nodig even op. Breng op smaak met peper en zout naar wens. Schep in het midden van een bord. Leg de sla, nootjes en tomaat eromheen. Leg de geitenkaas op de zoete aardappelpuree en daarbovenop de plakken spek. Meng de ingrediënten voor de dressing en lepel deze over het bord.

Lijkt dit je een lekker recept? Ik heb nog meer lekkere recepten op Vertruffelijk staan. Wat dacht je van deze chocolademousse met bonbonbloc? Deze overheerlijke lasagna bolognese is ook een echte aanrader.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
     

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling:  Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht