Zoete aardappel rosti

13 maart 2017Dagmar

Zoete aardappel rosti: een superlekkere variant op gewone aardappel rosti! Je maakt deze zoete aardappel rosti door zoete aardappels, ui en prei grof te raspen. Vervolgens meng je ze met een hartig beslagje en frituur je ze goudbruin en hemels. Serveer ze met tzaziki en fijngesneden bieslook en je weet niet wat je proeft zo lekker. Wat ik het allerlekkerste aan deze rosti vind is de combinatie krokante buitenkant en een zachte zoete binnenkant. Mmm!

Zoete aardappel rosti
Zoete aardappel rosti, ookwel reibekuchen en latkes genoemd zijn een superlekker bijgerecht. Je kunt ze met allerlei lekkers aftoppen zoals bijvoorbeeld zure room, tzaziki, limoen mayonaise. Het frisse van zo’n topping past perfect bij het zoete van de zoete aardappel. Maak er een voorgerechtje van door er nog wat grijze garnaaltjes of gerookte zalm snippers aan toe te voegen. Heerlijk!

Dit heb je nodig voor ongeveer 10 zoete aardappel rosti
Voor de rosti
250 gram zoete aardappel (gewicht ongeschild)
1 prei (het wit en het lichtgroen)
1/2 ui
3 eieren
2 eetlepels bloem
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepelgemalen koriander
1/4 theelepel paprika poeder
1/4 theelepel gemalen komijn
1 theelepel bakpoeder
peper en zout

Voor de topping
tzaziki
fijngesneden bieslook

Verder heb je olie nodig om de rosti in te bakken.

Zo maak je de zoete aardappel rosti
1. Rasp de zoete aardappel, ui en prei grof. Eventueel met behulp van een keukenmachine. Klop de eieren los met de kruiden, bloem, bakpoeder en peper en zout. Meng de geraspte aardappel, ui en prei hieronder.

2. Verhit een koekenpan met 1 cm olie. Schep een eetlepel van het rosti mengsel in de hete olie en duw voorzichtig plat. Bak zo ongeveer 5 rosti per keer (afhakelijk van de grootte van je koekenpan). Bak ze aan beiden zijden goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot je alle zoete aardappel rosti hebt gefrituurd.

Serveer met de tzaziki en fijngesneden bieslook.

Lijkt dit je een lekker gerecht? Dan is deze maaltijdsalade met zoete aardappel en falafel misschien ook wat voor jou. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

4 Reacties

  • Lena

    3 augustus 2015 at 5:11 pm

    Ziet er heerlijk uit en klinkt zalig!
    Heb helaas geen keukenmachine, maar raspen met de ‘ouderwetse’ rasp zal ook wel lukken.

    1. Dagmar

      3 augustus 2015 at 5:55 pm

      Hoi Lena,dankjewel! Dat zal zeker ook lukken, ben benieuwd hoe je ze vindt mocht je ze een keer maken 🙂

      hartelijke groet,

      Dagmar

  • Anto

    31 maart 2017 at 8:49 pm

    kan ik ze makkelijk opwarmen of warm houden, als ik voor een grotere groep kook.??

    1. Dagmar

      31 maart 2017 at 8:51 pm

      Je zou ze warm kunnen houden in de oven, maar dan zullen ze niet meer krokant zijn als je ze serveert. En dat is net zo lekker aan deze rosti..

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht