Een heerlijk romige kikkererwtenpuree die je super easy & snel zelf maakt. Door hummus te smeren op je brood tijdens de lunch, bij de borrel of bij de avondmaaltijd krijg je bovendien nog eens een extra groenteboost. Hummus komt oorspronkelijk uit Libië maar is ook kant-en-klaar inmiddels in veel (Nederlandse) supermarkten verkrijgbaar. Maar zelf gemaakt is naast goedkoper nog veel lekkerder. Klaar in ongeveer 10 minuten. 

Ingrediënten voor 1 kommetje zelfgemaakte hummus
1 blik kikkererwten, uitgelekt (ik gebruikte bonduelle 425 ml)
75 ml kokend water
4-6 eetlepels tahina
3 eetlepels citroensap
1.5 theelepel gemalen komijn
4 eetlepels olijfolie
1 groot teentje knoflook
wat zout en (witte) peper naar wens

untitled-133
 Zo zou je de hummus kunnen serveren als een heerlijke lunch of licht diner: op getoast brood met gegrilde groenten en een salade.

En zo maak je de hemelse hummus
1. Doe alle ingrediënten behalve het water in een keukenmachine en mix alle ingrediënten. Voeg geleidelijk het water toe tot er een romige & dikke puree ontstaat. Schraap zo nodig de zijkanten van de keukenmachine schoon en mix tot er een romige massa ontstaat.

2. Breng de hummus naar wens op smaak met wat zout en peper. Ik gebruik zelf witte peper hiervoor zodat je geen zwarte puntjes ziet (zoals bij zwarte peper).

Lekker als dip of bijvoorbeeld op wat toast of crackers. Druppel nog wat olijfolie van goede kwaliteit over je toast met hummus en genieten maar.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lekkere spread van paprika met feta misschien ook wat voor jou. Of wat dacht je van deze heerlijke lasagna met zalm, mozzarella en crème fraîche?

untitled-166

Foto 1: bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Foto 2: een lekkere lunch bij Chic & Delice in Rijswijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk