• Categorie: Vis
  • Gepubliceerd op: mei 1, 2017
  • Geschreven door:

Met dit makkelijk recept maak je heerlijke zalm met sojasaus. En een berg knoflook! Yum! Bij de wok heb ik een paar favoriete gerechtjes en zalm van de tepanyaki (Japanse grill) is er 1 van.  Verder eet ik er graag een berg sushi, want ook daar ben ik dol op. Terug naar deze zalm met sojasaus. Toen ik braaf bij de tepanyaki  stond te wachten tot mijn stukje zalm klaar was heb ik goed gekeken hoe deze werd gebakken. Zo zag ik een flinke hoeveelheid sojasaus en wel een eetlepel gehakte knoflook op mijn stukje zalm terecht komen. Thuis heb ik deze zalm met sojasaus ook gemaakt en ik moet zeggen dat hij heel goed is gelukt. En tja, die hoeveelheid knoflook, die maakt het echt superlekker!

Dit heb je nodig voor de zalm met sojasaus
(voorgerecht of als onderdeel van een hoofdgerecht voor 2 personen)

2 zalmfilets (125 gram per stuk)
8 dikke tenen knoflook (uit de pers)
4 eetlepels Japanse sojasaus (ik gebruikte die van Kikkoman, eventueel kun je de variant met minder zout gebruiken)
2 eetlepels ketjap medja
1 bosui (in grove stukken gesneden)
1 eetlepel roomboter
peper uit de molen
2 eetlepels olijfolie

Zo maak je de zalm met sojasaus
1. Dep de zalm droog met keukenpapier. Kruid met peper uit de molen. Zout laat je liever achterwege want de sojasaus en ketjap bevatten al relatief veel zout. Verhit de olijfolie. Bak de zalm bijna gaar. Doe de roomboter erbij en als deze half is gesmolten doe je de knoflook, bosui en Japanse sojasaus erbij. Roer voorzichtig door de pan zonder de zalm kapot te maken. Verlaag het vuur eeen beetje zodat de knoflook niet bruin wordt (dan zal hij bitter smaken). Bak ongeveer 3-5 minuten en giet dan de ketjap medja over de zalm. Serveer meteen.

Serveertips: lekker met basmatirijst en gestoomde broccoli. Ik heb deze zalm ook weleens als voorgerecht vooraf aan een sushi bowl geserveerd. Ook erg leuk en lekker!

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk