Ben jij ook zo dol op carpaccio? Mijn favoriet heeft altijd truffelmayonaise (of course, what’s in a name), lekkere kaas, pijnboompitten en rucola. Het idee voor deze carpaccio kwam dan ook heel snel  in mij op. In plaats van een traditionele rundercarpaccio besloot ik hem nu eens te maken met zalm. En lekker dat deze zalm carpaccio met truffelmayonaise, old Amsterdam, pijnboompitjes en rucola cress (mini rucola) is! En super easy om te maken. En zo leuk: je kunt er een amuse mee maken maar ook een voorgerecht. En nog een plus: je kunt hem voorbereiden. Ideaal dus voor een etentje of tijdens de feestdagen. Krijg je al zin in deze zalm carpaccio? Lees dan snel verder hoe je hem maakt.

untitled-428
Een mooie amuse toch? Ik had nog wat glazen onderzetters liggen die wel wat weg hebben van glazen mini bordjes. Het leuk me leuk om er mini zalm carpaccio’s om te serveren. Op de foto’s zie je het resultaat. Door de rucola cress ziet het er restaurantwaardig uit. Ik kocht de rucola cress gewoon bij Albert Heijn. De limited edtion Old Amsterdam Gold Character past er perfect bij.

Dit heb je nodig voor 1 persoon (of 4 amuses)
100 gram (liefst biologische) gerookte zalm, in plakjes
wat truffelmayonaise (meestal maak ik hem zelf, maar als je hem liever koopt dan is TonS truffelmayonaise een heerlijke aanrader)
wat flinterdunne stukjes Old Amsterdam Gold Character (easy met een dunschiller)
wat geroosterde pijnboompitjes
Wat rucola cress 

En zo maak je de zalm carpaccio
1. Verdeel de plakjes zalm mooi over het bord. Spuit er wat toefjes truffelmayonaise op en garneer met de kaas, pijnboompitjes en rucola cress.

Tip:
De toefjes truffelmayonaise kreeg ik door de truffelmayonaise in een schone lege knijpfles sla dressing te doen. Zo kun je de truffelmayonaise mooi en makkelijk dresseren.

untitled-426
De gerookte zalm smaakt heerlijk in combinatie met de heerlijke biologische Ton’s truffelmayonaise en de extra lang gerijpte Old Amsterdam. Deze kaas smaakt ook heerlijk uit het vuistje. De pijnboompitjes en de rucola cress maken deze zalm carpaccio helemaal af. 

Tip: zie ook mijn blogpost over hoe jij een perfecte biefstuk kunt bakken.  Lijkt dit je een lekker recept? Dat vind je deze feestelijke kerst sterren van aardappel misschien ook leuk. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Nog meer handige weetjes, tips en trucs vind je in deze speciale rubriek op Vertruffelijk, klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

NB: De truffelmayonaise en Old Amsterdam zaten in een speciale foodybox die ik in ontvangst mocht nemen. Ik bedacht er dit lekkere recept mee. TonS truffelmayonaise is o.a. verkrijgbaar bij marqt, Plus, kaas- en landwinkels. De limited edtion Old Amsterdam is o.a. verkrijgbaar bij AH, Hoogvliet, Coop, Deen, Vomar en Spar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk