• Categorie: Soep
  • Gepubliceerd op: september 30, 2014
  • Geschreven door:

Nu we langzaam maar zeker richting herfst gaan ben ik  recepten aan het uitproberen met een herfstig tintje. Door dat te doen merk ik dat ik best wel zin krijg in dit jaargetijde. Ok, de regen zal ik echt wel kunnen missen. Maar tegelijkertijd met het begin van de herfst en de verkleurende boomblaadjes krijg ik de neiging me wat meer in huis terug te trekken met een fijn dekentje op de bank met wat kaarsjes aan. Het leven binnenshuis krijgt weer een wat  belangrijker plek in het dagelijks leven en wat is daarbij fijner dan een lekker soep recept? Deze wortelsoep met gember past hier perfect bij. Super om te eten na een mooie (bos)wandeling. Dit is een makkelijke en smaakvolle vegetarische soep waarvan de smaken perfect bij elkaar passen. Deze soep heb je binnen 30 minuutjes klaar. Doordat je de wortels en de ui karamaliseert smaakt deze soep lekker zoet, maar door de gember, kerrie en koriander tegelijkertijd kruidig.. Een heerlijk herfstsoepje. Voor een exotische toets zou je in plaats van de kookroom light, kokosmelk kunnen toevoegen. Klaar binnen ongeveer een half uurtje.
untitled-90
 
Een hele lekkere combinatie deze wortelsoep met gember.

Dit heb je nodig voor 4-6 personen
500 gram winterpeen of bospeen, geschild en in grove stukken gesneden
1 grote ui, gepeld in in grove stukken gesneden
1 grote eetlepel geraspte verse gember of gemberpuree uit een potje
wat olijfolie
wat versgemalen peper en zeezout
100 ml kookroom light of blue band finesse
2 afgestreken theelepels kerrie
1 theelepel gemalen koriander
1 liter groentebouillon van een tablet

En zo maak je dit lekkere soepje
1. Snipper de wortels met de ui in een grote keukenmachine.

2. Bak het wortel-ui mengsel in wat olijfolie goudbruin op middelhoog vuur. Voeg de gember toe en roer goed om.

3. Voeg de bouillon toe en laat de soep zo’n 10-15 zachtjes doorkoken.

4. Pureer de soep met een staafmixer of blender.

5. Voeg wat peper en zout naar smaak toe. Voeg daarna de rest van de kruiden en de room toe. Proef of de smaken naar je wens zijn.

Desgewenst voeg je ter garnering nog wat fijngesneden frisse bosuitjes toe.

Lijkt dit je een lekkere soep? Dan is deze heerlijke pompoensoep misschien ook wat voor jou. Er staan nog meer lekkere soepjes op Vertruffelijk. Neem maar eens een kijkje in de receptenindex, klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166


Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk