Wortelsoep met gember

30 september 2014Dagmar
Blog post

Nu we langzaam maar zeker richting herfst gaan ben ik recepten aan het uitproberen met een herfstig tintje. Door dat te doen merk ik dat ik best wel zin krijg in dit jaargetijde. Ok, de regen zal ik echt wel kunnen missen. Maar tegelijkertijd met het begin van de herfst en de verkleurende boomblaadjes krijg ik de neiging me wat meer in huis terug te trekken met een fijn dekentje op de bank met wat kaarsjes aan. Het leven binnenshuis krijgt weer een wat  belangrijker plek in het dagelijks leven en wat is daarbij fijner dan een lekker soep recept? Deze wortelsoep met gember past hier perfect bij. Een verwarmende soep om te eten na bijvoorbeeld een mooie (bos)wandeling. Dit is een makkelijke en smaakvolle vegetarische soep waarvan de smaken perfect bij elkaar passen. Doordat je de wortels en de ui karamaliseert smaakt deze soep lekker zoet, maar door de gember, kerrie en koriander tegelijkertijd kruidig en een tikje pittig. Een heerlijk herfstsoepje. Voor een exotische tintje zou je in plaats van de kookroom light, kokosmelk kunnen toevoegen. Klaar binnen ongeveer een half uurtje.

Wortelsoep met gember
Van deze lekkere herfstige soep kun je al binnen een half uurtje genieten. 

Wortelsoep met gember
Een hele lekkere combinatie deze wortelsoep met gember. De soep heeft een prachtige (herfst) kleur! 

Dit heb je nodig voor 4-6 personen
500 gram winterpeen of bospeen, geschild en in grove stukken gesneden
1 grote ui, gepeld in in grove stukken gesneden
1 grote eetlepel geraspte verse gember of gemberpuree uit een potje
wat olijfolie
wat versgemalen peper en zeezout
100 ml kookroom light (of kokosmelk)
2 afgestreken theelepels kerrie
1 theelepel gemalen koriander
1 liter groentebouillon van een tablet

Verder heb je een keukenmachine en staafmixer of blender nodig.

Wortelsoep met gember recept
Snipper de wortels met de ui in een grote keukenmachine. Bak het wortel-ui mengsel in wat olijfolie licht goudbruin op middelhoog vuur. Voeg de gember, koriander en kerrie toe en meng alle ingrediënten goed. Voeg de bouillon toe en laat de soep zo’n 10-15 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de kookroom (light). Kruid naar smaak met peper en zout.

Garneren zou je eventueel kunnen doen met wat wortelsliertjes (easy met een dunschiller), geroosterde pompoenpitten en wat blaadjes peterselie.

Lijkt dit je een lekkere soep? Dan is deze heerlijke pompoensoep misschien ook wat voor jou. Er staan nog meer lekkere soepjes op Vertruffelijk. Neem maar eens een kijkje in de receptenindex, klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Reacties

  • Hilda Meuleman

    15 november 2017 at 12:33 pm

    Héél lekker!

    1. Dagmar

      16 november 2017 at 4:52 pm

      Naar aanleiding van jouw leuke reactie heb ik hem zelf ook nog eens gemaakt, wat is hij toch lekker! Bedankt voor je reactie.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht