White chocolate cheesecake

16 mei 2016Dagmar

Laatst bedachten mijn nichtje Iris en ik deze gevaarlijk lekkere cheesecake. Wat is er zo gevaarlijk lekker aan? Deze cheesecake met een bodem van bastognekoekjes en een topping van Monchou, slagroom en witte chocolade is tè lekker. Dus deze white chocolate cheesecake maken is op eigen risico…

untitled-361
We besloten de white chocolate cheesecake te maken in een vierkante vorm. Dat kun je er mooie vierkante stukjes van snijden en dat is weer eens een andere presentatie dan een taartpunt. Hoe dan, hij is en blijft gevaarlijk lekker. 

Dit heb je nodig voor 1 verrukkelijke white chocolate cheesecake
1 pak Bastogne koekjes (260 gram)
100 gram ongezouten roomboter
400 gram roomkaas (ik gebruikte Monchou)
300 gram witte chocolade
250 ml slagroom
100 gram fijne kristalsuiker

Topping naar keuze: ik gebruikte frambozen +poedersuiker om ze te bestuiven, witte chocolade krullen, eetbare bloemen, mini marshmallows en disco dip.

Verder heb je een springvorm van ongeveer 30 cm diameter nodig, een keukenmachine om de koekjes fijn te malen en een velletje bakpapier.

En zo maak je de white chocolate cheesecake
1. Maal de koekjes zeer fijn in een keukenmachine. Het moet de structuur van fijn zand hebben. Smelt de boter en meng met de gemalen koekjes. Bekleed de springvorm met het velletje bakpapier. Verdeel de koekkruimeltjes gelijkmatig met de bolle kant van een eetlepel over de bodem van de springvorm en druk voorzichtig aan. Zet afgedekt in de koelkast om op te stijven.  Je brengt geen chocoladelaag aan op de koekjesbodem. Ondertussen kun je verder met de vulling.

2. Roer de roomkaas los met een garde.  Mix eerst de slagroom stijf met de suiker. Daarna meng je de stijve slagroom met de roomkaas. Smelt de witte chocolade au bain marie. Daarna roer je de gesmolten witte chocolade door het slagroom-roomkaas mengsel.  Daarna schep je dit mengsel op de koekjesbodem in de springvorm. Laat minstens 4 uurtjes afgedekt opstijven in de koelkast.

3. Decoreer de white chocolate cheesecake naar wens en zet er dan snel je tanden in. Happines tastes better when shared. Dus eet hem lekker op met je favoriete mensen  icon-smile-o .

untitled-360
Niet alleen mooi, maar om je vingers bij op te eten zo lekker. Heb je al zin om hem te maken? Het is een koelkast taart, dus er komt geen oven aan te pas. Easy peasy. 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze Bienenstich met gekarameliseerde amandelen misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Iris en Dagmar

14 Reacties

  • Nesrin

    17 mei 2016 at 2:01 pm

    Wat een gruwelijk mooie taart is dit! Oh zo slecht maar ontzettend mooi en volgens mij heerlijk.

    1. Dagmar

      17 mei 2016 at 6:54 pm

      Dankje Nesrin, hij is ook gruwelijk lekker haha 🙂

  • Carola

    18 mei 2016 at 5:09 pm

    Wat een ontzettend gezellige taart met alleen maar lekkere en fleurige ingrediënten!

    1. Dagmar

      18 mei 2016 at 8:19 pm

      Hallo Carola,

      Dankje, hij roept bij mij een echt lente gevoel op 🙂

  • Daily Dee

    18 mei 2016 at 7:55 pm

    Hmmm ziet er super lekker uit, leuk zo met die bloemen er op! Ik ben volgende week jarig, recept komt als geroepen 😀

    1. Dagmar

      18 mei 2016 at 8:20 pm

      Hoi Daily,

      Dat komt inderdaad goed uit haha, fijne verjaardag alvast!

  • Rowan

    24 mei 2016 at 8:22 am

    Wauw, dit ziet er echt heel mooi en heel lekker uit! Ik ben dol op cheesecake!

  • rianne

    24 mei 2016 at 3:30 pm

    Hoi!
    Ziet er lekker uit.
    Alleen ik heb een vraagje over deze zin?
    Smelt de witte chocolade au bain marie. Meng onder het roomkaas-slagroom mengsel en schep in de springvorm met bastogne koekjes bodem.

    Meng onder??
    Wat bedoel je daarmee?

    Groetjes Riane,

    1. Dagmar

      24 mei 2016 at 3:32 pm

      Hoi Rianne,

      De bedoeling is om de gesmolten witte chocolade onder het room-kaas slagroom mengsel te mengen 🙂

      groetjes Dagmar

  • Jolanda Hurenkamp

    14 juni 2016 at 11:20 am

    Deze taart was echt een succes!! Dankjewel Dagmar voor het delen!

    Groetjes, Jolanda

    1. Dagmar

      14 juni 2016 at 5:59 pm

      Dankje Jolanda, leuk om te lezen 🙂 enne natuurlijk heel graag gedaan!

  • Anto

    25 augustus 2016 at 6:00 pm

    Hebben jullie geen moeite om de witte chocolade te smelten.? Bij mij wordt hij hard en korrelig, terwijl ik het ook au-bain marie heb gedaan.

    1. Dagmar

      25 augustus 2016 at 8:30 pm

      Hoi Antoinette, wat jammer! Zou de chocolade niet toch wat te heet zijn geworden?

  • chantal

    10 november 2016 at 10:36 am

    Deze taart is echt goddelijk lekker, ik deel dit recept met iedereen, hij is echt te lekker!!!!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht