Vegetarische spaghetti Bolognese

11 september 2019Dagmar
Blog post

Sinds ik linzen heb ontdekt als lekkere vervanger van gehakt maak ik er regelmatig wat lekkers mee. Zoals bijvoorbeeld deze lekkere vegetarische spaghetti Bolognese. Met een lekkere pastasaus op basis van ui, knoflook, Italiaanse kruiden, tomaat, wortel en bleekselderij. En linzen dus! Wanneer ga jij deze lekkere, makkelijke en voedzame pasta op tafel toveren?

Spaghetti Bolognese: een heerlijke Italiaanse klassieker! Met dit recept maak je een lekkere vegetarische spaghetti Bolognese!
Dit lekker vegetarisch hoofdgerecht is nog lekkerder met wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Mmm!

Ingrediënten voor vegetarische spaghetti Bolognese
(hoofdgerecht voor 4 personen)
400 gram (vezelrijke) spaghetti
310 gram bruine linzen uit blik (uitlekgewicht 265 gram)
2 handjes zoete cherrytomaatjes
2 dikke wortels
2 stengels bleekselderij
2 kleine uien
1 teen knoflook
1/2 grote rode peper (optioneel)
2 theelepels Napoli kruiden van Verstegen
70 gram tomatenpuree
olijfolie
peper en zout naar smaak

Vegetarische spaghetti Bolognese recept
1. Snipper de ui, pers de knoflook uit, snijd de wortel en bleekselderij in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Spoel de linzen af en laat ze uitlekken. Snijd de rode peper zeer fijn (met of zonder zaadlijst).

2. Verhit twee eetlepels olijfolie en bak hierin de ui met knoflook en rode peper glazig samen met de Italiaanse kruiden. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree toe en verwarm 2-3 minuten mee. Doe de tomaatjes en linzen erbij. Kruid met zout. Schenk er 300 ml water bij en breng aan de kook. Kook de saus zonder deksel op de pan gedurende ongeveer 15 minuten. De saus moet mooi ingedikt zijn. Roer regelmatig. Druk de tomaatjes voorzichtig stuk. Kook ondertussen de pasta gaar in ruim gezouten water.

Serveer de vegetarische pastasaus met de gare pasta. Lekker met wat verse basilicum en vers geraspte Parmezaan van een stuk.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht