Turkse köfte

15 mei 2017Dagmar

Turkse köfte oftwel heerlijk gekruid gehakt. Zoals je misschien wel in de gaten hebt houd ik van lekker gekruid eten met uitgesproken smaken. Ik ben dan ook dol op gerechten uit verschillende landen zoals deze Turkse köfte. Kruidige gegrilde gehaktspiesjes van biologisch rundergehakt op smaak gebracht met o.a. komijn, knoflook, gerookt paprikapoeder en zwarte peper. Klinkt goed toch? Ik kreeg de tip van mijn Turkse collega Fatma om deze kruiden in elk geval te gebruiken en dit recept is het resultaat. Door de köfte spiesjes te grillen worden ze nog lekkerder! Serveer deze Turkse spiesjes met gegrilde aubergine, courgette en tomaat, wraps, feta en tzaziki voor een heerlijk Turks feestmaal!

Turkse köfte
Deze Turkse köfte smaken super bij wraps en gegrilde groente maar ook bij bijvoorbeeld rijst of deze Turkse bulgursalade naar een origineel Turks recept.

Dit heb je nodig voor Turkse köfte
(onderdeel van hoofdgerecht voor 3 personen, 6 spiesjes)
300 gram biologisch rundergehakt
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel zoet gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel zwarte peper
1 eetlepel fijngesneden verse peterselie
1/2  theelepel zout
1 eierdooier
1 eetlepel olijfolie
Verder heb je houten prikkers nodig.

Zo maak je Turkse köfte
1. Meng het gehakt met alle ingrediënten en draai er 6 gehaktballetjes van met natte handen. Rol er korte dikke worstjes van tussen je handen en rijg ze aan houten prikkers. Grill ze rondom gaar op een hete grill.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze heerlijke Griekse gehaktballetjes misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. 

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht