Tiramisu taart

17 september 2017Dagmar

Maak deze overheerlijke tiramisu taart zonder rauw ei en alcohol met dit handig stap-voor-stap recept. Je maakt deze tiramisutaart door luchtige biscuit te vullen met in koffie gedrenkte lange vingers en mascarpone-slagroom. Je maakt er een naked tiramisu taart door de taart vervolgens af te smeren met een dun laagje mascarpone-slagroom. Spuit vervolgens kleine toefjes op de gevulde taart en besprenkel deze met wat cacao. Het resultaat: heerlijke romige tiramisu taart met een subtiele koffiesmaak. Overheerlijk!
Tiramisu taart
Tiramisu taart
Tiramisu taart
Deze heerlijke tiramisu taart maakte ik na mijn weekje vakantie in Italië ter ere van de verjaardag van mijn man. Ik gebruikte een bakmix waar ik bij zweer voor de luchtige biscuit die de basis vormt voor deze feestelijke taart.

Ingrediënten voor de tiramisu taart
250 gram biscuit mix (ik gebruikte deze)
4 eieren (op kamertemperatuur)
25 ml water
500 ml slagroom + 100 gram poedersuiker
500 gram mascarpone
100 ml afgekoelde sterke koffie met daarin 2 eetlepels poedersuiker opgelost
ongeveer 75-100 gram lange vingers
cacao
verder heb je een bakspray, mixer, een slagroomspuit met een wat groter rond spuitmondje en een bakvorm van 22 cm nodig. Eventueel gebruik je een taartzaag om de taart de halveren.

Bereidingswijze tiramisu taart
1. Verwarm de oven voor op 175 graden (electrische oven). Spray de bakvorm in met bakspray.

2. Mix de biscuitmix met de eieren en het water 7-8 minuten op de hoogste stand en daarna nog 2-3 minuten. Het mengsel wordt wit en neemt in volume toe. Vul de bakvorm en bak de biscuit in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar. De biscuit is gaar als hij een beetje losgelaten heeft van de vorm en veerkrachtig aanvoelt. Open de oven tussentijds niet.

3. Laat de biscuit afkoelen op een taartrooster.

Tiramisu taart
4. Halveer de taart. Bijvoorbeeld met een taartzaag.

Tiramisu taart
5. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Meng met de mascarpone met de slagroom tot een egaal mengsel. Vul de spuitzak met het slagroom-mascarpone mengsel en vul de onderste biscuithelft ermee.

Tiramisu taart
6. Zet de koude koffie met opgeloste poedersuiker klaar in een schaaltje met de lange vingers.

Tiramisu taart
7. Dep de lange vingers (in gedeeltes, anders worden ze te zacht) in de koffie en bedek er de slagroom-mascarpone laag mee.
Tiramisu taart
8. Spuit een laag mascarpone-slagroom mengsel op de lange vingers.
Tiramisu taart
9. Laag de tweede laag biscuit erop.
Tiramisu taart
10. Bestrijk de hele taart met een dun laagje slagroom-mascarpone mengsel.
Tiramisu taart
11. Spuit kleine bolletjes op de tiramisutaart.
Tiramisu taart
12. Bestrooi de bovenkant met cacao.
Tiramisu taart
13. Tadaah! Het eindresultaat! Is het geen beauty? Bewaar de taart tot gebruik gekoeld in de koelkast.

NB: ik hield ongeveer een vierde slagroom-mascarpone over en maakte daar de volgende dag nog een lekker toetje mee.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze chocoladetaart met een dikke laag chocoladeglazuur misschien ook wat voor jou.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
     

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

1 Reacties

  • Lianne

    18 september 2017 at 8:35 pm

    Ziet er echt verrukkelijk uit! Ben echt dol op taarten met tiramisu! 😀

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht