Thaise kip curry

4 november 2015Dagmar

Ben jij ook zo gek op lekker pittig Thais eten? Deze is een makkelijk recept voor heerlijke zelfgemaakte Thaise kip curry met o.a. rode paprika, courgette, kokosmelk en kaffir limoen. Hij smaakt licht pittig, romig, zoet en een klein beetje zuur tegelijkertijd. Onweerstaanbaar lekker vind ik! Voor de basis van deze Thaise kip curry heb je Thaise curry pasta nodig en die je kun je natuurlijk kopen maar ook heel makkelijk zelf maken. Natuurlijk heb ik daar ook een lekker recept van voor je. Het is jammer dat je dit gerecht niet kan ruiken want het ruikt heerlijk! Op de Tasty 2015 volgde ik een workshop Thais koken en de dag erna kon ik niet wachten om dit gerecht op m’n eigen manier zelf thuis te maken. 

untitled-21
In de Thaise keuken wordt ook wel Thaise aubergine gebruikt in curry’s. Die is wat moeilijker verkrijgbaar in Nederland maar courgette en rode paprika zijn er bijvoorbeeld ook heel lekker in. En ze zorgen meteen voor wat kleur. De kipdij filet stukjes zijn net wat lekkerder en malser dan kipfilet vind ik. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon kipfilet gebruiken. Of ander vlees, maar ook zeker vis of waarom geen vegetarische Thaise curry met allerlei verschillende groenten? Wat lijkt jou lekker?

Dit heb je nodig voor 4 personen
500 gram kipdij filet, in stukjes gesneden
4 eetlepels groene Thaise curry pasta, uit een potje of zelfgemaakt* (meer of minder naar smaak)
1 courgette, gehalveerd en in stukjes gesneden
1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
140 gram bamboescheuten in reepjes (= het uitlekgewicht van een klein blikje)
4 kaffir limoen blaadjes (verkrijgbaar bij de toko)
400 ml kokosmelk
100 ml water
2 eetlepels neutrale olie
1 eetlepel (donkerbruine basterd)suiker
2 eetlepels vissaus
1 koffielepel tamarinde

* Met dit recept maak je zelf Thaise curry pasta met behulp van een foodprocessor of vijzel

En zo maak je de Thaise kip curry
1. Verwarm de 2 eetlepels olie in een pan op medium hitte en doe de curry pasta met de kaffir limoenblaadjes erbij. Roer totdat de olie en curry pasta goed zijn gemengd.

2. Doe de kokosmelk, courgette en paprika erbij en breng zachtjes aan de kook. Doe dan de stukjes kip met de uitgelekte bamboescheuten erbij en laat zachtjes sudderen totdat de kip gaar is. Schenk dan het water erbij.

3. Breng de curry verder op smaak met de suiker, tamarinde en de vissaus.  Serveer de curry met bijvoorbeeld basmati- of jasmijnrijst.

untitled-330
Deze Thaise kip curry smaakt heerlijk bij rijst. De rijst neemt de aromatische saus op. Jammie!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan vind je deze pompoencurry met o.a. rundvlees, kokosmelk, gember, sereh, kardemom en steranijs misschien ook lekker. Of wat dacht je van een lekkere Japanse omelet met rijst en een yummy rode saus? Neem ook een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!
untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht