• Categorie: Vis
  • Gepubliceerd op: maart 20, 2016
  • Geschreven door:

Zalm teriyaki: dit Japans gerecht staat al een tijdje op mijn food bucket-list! Toen ik een fles Yama teriyaki mirin saus toegestuurd kreeg wist ik dus al meteen dat ik hiermee een lekker noodle gerechtje ging maken. In dit teriyaki zalm noedels recept worden blokjes zalm gecombineerd met teriyaki mirin saus, udon noedels, rode paprika en broccoli. Een hele lekkere zoete licht pittige combinatie. Udon noedels zijn wat bredere noedels die je zo lekker naar binnen kunt slurpen. Heerlijk! Dit is een ideaal gerechtje voor doordeweeks want het staat binnen een half uurtje op tafel. Fijn voor drukke (werk)dagen. Zo maak je het:

teriyaki zalm noedels
 Lekker, makkelijk en snel: deze teriyaki zalm noedels tover je binnen een half uurtje op tafel. Ideaal voor op drukke dagen als je toch lekker wilt eten met vis en groenten. En als je de sambal weglaat is het ook nog eens een kidsproof gerecht. 

Dit heb je nodig voor 3 personen (hoofdgerecht)
300 gram zalmfilet zonder huid (in blokjes van 1,5 cm gesneden)
270 gram udon noedels
1 rode paprika (in blokjes van 1 cm gesneden)
1 ui (in halve ringen gesneden)
2 eetlepels olie
225 gram broccoli roosjes (diepvries)
1 theelepel sambal
50 ml yama teriyaki mirin saus (verkrijgbaar bij Albert Heijn)
50 ml ketjap manis (geen conimex, die is te zout vind ik persoonlijk)
40 ml water

En zo maak je de teriyaki zalm noedels
1. Kook de noedels volgens de verpakking gaar in ruim gezouten water. Stoom de broccoli gaar.

2. Bak de zalmblokjes aan in de olie. Roer de teriyaki mirin saus los met de ketjap manis, sambal en het water. Voeg toe aan de zalmblokjes en breng zachtjes aan de kook. Voeg de ui en paprika toe en laat minstens 5 minuten zachtjes meekoken.

3. Meng de gare noedels met het zalm teriyaki mengsel en de broccoli. Klaar! Lekker, makkelijk en snel.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is dit brood met kruidenboter en kaas uit de oven misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

NB: De teriyaki mirin saus werd aan me toegestuurd en ik bedacht er dit lekkere recept mee. Wil je meer weten over de yama teriyaki mirin saus, klik dan hier.

4 Responses to Teriyaki zalm noedels

  1. Anneke Kuys schreef:

    Van Kikkoman heb je ook een minder zoute versie ketjap ( groene dop)

  2. Smaakte heerlijk! Ga het zeker vaker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk