• Categorie: Vlees
  • Gepubliceerd op: januari 30, 2017
  • Geschreven door:

Steak tartaar. Wat ben ik daar dol op! Ik kon dan ook niet wachten om mijn eigen versie van steak tartaar te maken met een superlekker begeleidend sausje! Deze sublieme steak tartaar saus op basis van biologische halvanaise bracht ik op smaak met ketchup, worcestersaus en paprika. De biefstuk zelf sneed ik fijn en werd met wat versgemalen peper, fleur de sel en wat fijngesneden augurk en kappertjes nog lekkerder. Toen ik de saus proefde met de steak tartaar was ik erg in mijn nopjes. Zalig! Ik zei het al eerder en ik zeg het weer: die Belgen weten wat lekker is! Met een ijskoud biertje en een portie frietjes is dit steak tartaar feestje helemaal compleet.

Steak tartaar
Steak tartaar, een heerlijke Belgische klassieker. Lekker met frites, een frisse salade en een koud biertje. Omdat dit zo’n puur en simpel gerecht is gebruik je het liefste ingrediënten van topkwaliteit. Haal je biefstukje bij de slager en kies de juiste mayonaise of halvanaise als basis. Omdat ik de biologische halvanaise van onze wit-blauwe supermarkt het lekkerste vond bij steak tartaar heb ik deze expliciet opgenomen in het recept. 

Dit heb je nodig voor steak tartaar
(hoofdgerecht voor 1 persoon)
100 gram biefstuk van de slager
1 theelepel kappertjes
15 gram zoet-zure augurk
peper en fleur de sel naar smaak
lekkere olijfolie naar smaak

Voor de steak tartaar saus
2 eetlepels biologische halvanaise van AH
1 theelepel ketchup
1/4 theelepel worcestersaus
mespunt paprikapoeder

Zo maak je steak tartaar
1. Snijd de augurk in kleine blokjes en snijd de kappertjes fijn. Maak de steak tartaar saus door alle ingrediënten hiervoor te mengen.

2. Dep de biefstuk droog met keukenpapier.Snijd de biefstuk in zeer kleine stukjes. Ik deed dat door eerst plakjes te snijden, deze vervolgens in reepjes en daarna in blokjes. Het is belangrijk dat je snel werkt zodat de biefstuk zo koel mogelijk blijft. Je kan ook een soepbord vullen met ijs en hierop nog een soepbord te zetten. Schep hier de fijngesneden biefstuk in en breng naar wens op smaak met versgemalen peper, fleur de sel en wat olijfolie. Schep de augurk en kappertjes door de biefstuk.

3. Om de biefstuk zoals op de foto mooi op het bord te krijgen gebruikte ik een serveerring met een aandrukplaatje. Lepel de steak tartaar saus ernaast. Serveer met frietjes, en frisse salade en een ijskoud pintje. Proost!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze Sloppy Joe burgers misschien ook wat voor je.  Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook.

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Responses to Steak tartaar

  1. Daphne schreef:

    Heerlijk steak tartare! In België is het één van de gerechten die ik meestal bestel en in Nederland om de één of andere reden maar bij en paar restaurants. Wel tijd om het zelf ook eens te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk