• Categorie: Vlees
  • Gepubliceerd op: juni 9, 2015
  • Geschreven door:

Een superlekkere combinatie: gegrilde steak chimichurri, licht pittige spaghetti met zoete chili knoflook olie en zoete geroosterde tomaatjes uit de oven. Een klein feestje op je bord.

untitled-292
Een feestje op je bord deze saus die aan confetti doet denken. 

Dit heb je nodig voor 2 personen
2 biefstukjes
200 gram spaghetti
chili knoflook olie naar smaak
peper en zout
wat extra olijfolie voor de biefstukjes

Verder heb je een grillpan nodig. Je kunt deze steaks natuurlijk ook lekker op de bbq bereiden.

Voor de geroosterde tomaatjes heb je nodig
400 gram cherrytomaatjes, afgespoeld en gedroogd
wat olijfolie om de cherrytomaatjes te besprenkelen

Verder heb je een ovenschaal nodig. Je kunt de tomaatjes ook op een aluminium schaal op de bbq bereiden.

untitled-262
Door het roosteren in de oven worden de tomaatjes heerlijk zoet. Besprenkel ze voor ze de oven ingaan met olijfolie. Ze mogen glanzen zoals Assepoester op het bal.

Voor de chimichurri heb je nodig
120 ml olijfolie van goede kwaliteit
2 sjalotten, zeer fijn gesnipperd
2 tenen knoflook, zeer fijn gesneden
1 handje verse peterselie, zeer fijn gesneden
2 laurierblaadjes, zeer fijn gesneden
1 rode peper, zonder zaadlijst, zeer fijn gesneden
4 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel paprikapoeder
zout en peper naar smaak

Dit is voor een klein jampotje chimichurri. Je hebt voor dit recept 4 koffielepels nodig. De rest kun je een weekje in de koelkast bewaren. Ik ga hem invriezen. Zodra ik weet of hij daarna nog lekker is laat ik het hier terugweten.

En zo maak je de steak chimichurri met chili spaghetti en geroosterde tomaatjes
1. Begin met de geroosterde tomaatjes. Verwarm de oven 10 minuten voor op 100 graden (electrische oven).

2. Leg de tomaatjes in de ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Zet de schaal in de oven en rooster de tomaatjes een uurtje. Haal daarna de schaal uit de oven.

3. Meng alle ingrediënten voor de chimichurri door elkaar en bewaar afgedekt tot gebruik in de koelkast. Ik gebruik hiervoor een jampotje met deksel.

4. Breng een grote pan gezouten water aan de kook voor de spaghetti. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Giet af en breng naar wens op smaak met de chili olie, peper en zout.

5. Laat de biefstukjes zo’n 20 minuten op kamertemperatuur komen. Verhit de grillpan zonder boter of olie tot de walm er van afslaat. Sprenkel wat olijfolie en zout op een bord en dep de biefstukjes hier in zodat beide kanten hiermee zijn bedekt. Grill de biefstukjes naar de gewenste garing. Kijk ook eens naar mijn handige tips over het bakken van biefstuk. Klik hier.

6. Schep de spaghetti op een bord en leg de tomaatjes eromheen. Leg de biefstuk naast de spaghetti en lepel er twee koffielepels chimichurri over. En je gerecht is klaar om te serveren.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze  Amerikaanse BBQ burgers misschien ook wat voor je. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk